Home » Lumea digitală » Dispozitivul care îți permite să-ți controlezi computerul cu ajutorul limbii

Dispozitivul care îți permite să-ți controlezi computerul cu ajutorul limbii

Dispozitivul care îți permite să-ți controlezi computerul cu ajutorul limbii
Sursa foto: Dorothee Clasen
Publicat: 18.09.2020

Dorothee Clasen, masterand la the Köln International School of Design, a creat un nou mod neobișnuit pentru a lucra cu un computer. Clasen a inventat un controlor care poate fi folosit cu ajutorul limbii.

De fapt, prototipul dispozitivului este un aparat dentar cu o minge și un magnet care se mișcă pe un set de șine. Ideea este simplă. Cel care poartă dispozitivul poate mișca mingea înainte și înapoi cu ajutorul limbii.

Dispozitivul este conceput pentru persoanele cu dizabilități

De asemenea, un fir care iese din gura purtătorului este conectat la transmițătorul de WiFi, astfel încât să trimită informația la un computer aflat în apropiere.

Potrivit lui Clasen, dispozitivul este conceput pentru persoanele cu dizabilități sau cei care au deja cele două mâni ocupate. În timpul unei demonstrații, Clasen a reușit să joace Tong, o versiune a jocului video Pong, dar care este jucată cu ajutorul limbii.

În mod surprinzător, Clasen a explicat că ideea i-a venit în timp ce călărea, scrie Futurism.

Cum i-a venit ideea lui Dorothee Clasen

„Unul dintre hobby-urile mele este călăria și sunt fascinată în mod special de comunicarea corporală dintre mâna călărețului și gura calului. Prin intermediul frâielor, omul influențează poziția calului, iar în același timp trebuie să se bazeze pe simțurile sale pentru a verifica poziția calului. În același timp, mâinile omului trebuie să simtă și să urmărească mișcările bruște și ritmul capului calului, astfel încât frâiele să nu rănească gura sau limba sensibilă a animalului. Am vrut să produc ceva similar, însă pentru un om și un aparat”, a adăugat Clasen.

mai recomandăm să citiți și:

Cercetătorii de la MIT au testat un dispozitiv inspirat de filmul „Inception” care permite manipularea viselor

Cercetătorii au creat un dispozitiv care produce combustibil ”verde” din lumină solară, dioxid de carbon și apă

Oamenii de știință au prezentat un dispozitiv care poate activa neuronii

Dispozitivul care îți permite să controlezi mașina de la distanță

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase