Home » Lumea digitală » O dronă a filmat cum un surfer profesionist a scăpat în ultima clipă de un mare rechin alb

O dronă a filmat cum un surfer profesionist a scăpat în ultima clipă de un mare rechin alb

O dronă a filmat cum un surfer profesionist a scăpat în ultima clipă de un mare rechin alb
Sursa foto: Youtube Guardian News
Publicat: 12.10.2020

O dronă a surprins momentul în care surferul profesionist Matt Wilkinson a scăpat în ultima clipă de un mare rechin alb care măsura în jur de 2,5 metri lungime, în apele din apropiere de Ballina, New South Wales.

Campionul Mondial la surf se afla în apele din apropiere de plaja Sharpes atunci când un rechin a înotat rapid prin spatele lui.

„Am auzit un zgomot și m-am uitat în jur dar nu am văzut nimic”, a spus Wilkinson, potrivit unui comunicat de presă de la organizația Surf Life Saving NSW.

Organizația foloseau vehiculul aerian deasupra plajei și au putut să emită un avertisment cu ajutorul difuzoarelor dronei.

„Arată de parcă avea de gând să mă apuce de picior”

„Drona a coborât și mi-a spus că un rechin periculos se află în zonă, așa că să mă întorc pe plajă. Am ajuns pe mal și mă simțeam un pic ciudat, iar salvamarii mi-au arătat filmarea și mi-am dat seama cât de aproape a venit fără ca eu să știu. Arată de parcă avea de gând să mă apuce de picior”, a declarat Wilkinson.

„Am înotat alături de rechini toată viața mea și înțeleg că ei sunt acolo și știu că nu sunt prea interesați de oameni. Mă bucur doar că rechinul s-a răzgândit în ultima clipă”, a mai adăugat surferul.

În urma incidentului, plaja a fost evacuată și închisă pentru tot restul zilei.

Dronele, un sistem mai ieftin și eficient pentru protecția plajelor

„Sunt recunoscător și mă simt destul de ciudat dar bucuros în același timp. Mi-am sunat soția pentru că nu am vrut ca ea să vadă filmarea înaintea să o văd eu. Nu mai vrea să ies în apă timp de câteva zile acum”, a mai spus Wilkinson, potrivit The Guardian.

Dronele sunt folosite deasupra mai multor plaje din New South Wales în fiecare zi și sunt folosite pentru a avertiza oamenii cu privire la o varietate de pericole, inclusiv animalele din apă.

„S-au dovedit a fi mai ieftine și mai eficiente decât elicopterele, iar comunitatea le prefer”, a precizat Steven Pearce, directorul executiv al Surf Life Saving NSW.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O fosilă recent descoperită răstoarnă tot ce știam despre evoluția rechinilor

Amazon poate începe să livreze pachete cu dronele

Descoperire șocantă. Oamenii de știință au găsit un rechin fără piele

Compania General Atomics, producătoarea MQ-9 Reaper, a dezvăluit o nouă dronă. Ce capabilități are Sparrowhawk

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase