Home » Lumea digitală » A fost lansat un nou model de Raspberry Pi, unul dintre cele mai mici computere din lume

A fost lansat un nou model de Raspberry Pi, unul dintre cele mai mici computere din lume

Publicat: 23.10.2020
A fost lansat un nou model de Raspberry Pi, unul dintre cele mai mici computere din lume
Raspberry Pi Foundation a anunțat că Compute Module 4 va fi pus la vânzare pentru doar 25 de dolari. Credit foto: Raspberry Pi

Raspberry Pi Foundation a anunțat că Compute Module 4 va fi pus la vânzare pentru doar 25 de dolari.

Reprezentanții Fundației Raspberry Pi au anunțat pe blogul lor că Modulul de calcul 4 (Compute Module 4)  este acum gata de vânzare la un preț de 25 dolari americani. Această variantă a sistemului de pe Raspberry Pi 4 rulează același procesor de aplicație quad-core BCM2711 pe 64 de biți, notează Tech Xplore.

Fundația Raspberry Pi este o organizație caritabilă fondată în 2009 la Cambridge, scopul acesteia este de a promova competențele informatice pentru cât mai multe persoane, indiferent de venituri. În acest scop, fundația a colaborat cu alte entități pentru a crea computere extrem de ieftine, primul a fost Raspberry Pi 1. În ultimul deceniu, echipa fundației a dezvoltat calculatoare foarte mici, fiecare cu o singură placă.

Modulele de calcul ale Raspberry Pi

În prezent, linia de produse a Fundației constă din modele Pi 1 până la Pi 4 și împreună acestea depășesc toate celelalte mărci de computere din Marea Britanie în materie de vânzări. Fundația a produs, de asemenea, ceea ce descrie ca variante sistem pe modul ale fiecărui computer, cu excepția Pi 3, pe care le numesc Module de calcul. Acestea sunt, în esență, versiuni miniaturale ale omonimelor lor configurate pe o singură placă de circuit.

În anunț, echipa de la Raspberry Pi Foundation remarcă subliniază faptul că vinde aproximativ 7 milioane de unități în fiecare an, dintre care jumătate sunt destinate entităților comerciale pentru, semnalizare digitală și automatizare proceselor. Se crede că majoritatea unităților din cealaltă jumătate sunt achiziționate de persoane care lucrează la proiecte individuale.

Raspberry Pi 4 a fost lansat acum 16 luni, iar Modulul său a fost pus în vânzare recent, pe 19 octombrie. Este descris pe blog ca fiind cel mai puternic Modul de calcul până în prezent și asta datorită numeroaselor sale upgrade-uri. Modulul 4 vine în 32 de variante cu prețuri diferite în funcție de caracteristici, în plus față de predecesorul său quad-core, Modulul vine cu suport grafic, decodor hardware, porturi HDMI, porturi USB, o interfață PCI, interfețe pentru cameră, cel puțin un gigabyte de memorie, stocare flash, ceas și baterie de rezervă, o opțiune wireless , o opțiune ethernet și o serie de alte caracteristici.

Citește și:

Ce nu face omul pentru stăpânul său, pisica: un inginer a construit un sistem de recunoaştere facială prin care uşa se deschide la apropierea felinei

Hackerii au spart serverele laboratoarelor de robotică ale NASA

IBM promite un computer de peste 1.000 de qubiți până în 2023

Un computer poate ghici peste 100.000.000.000 de parole pe secundă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase