Home » Lumea digitală » Cât de mult poate fi redus riscul de atacuri cibernetice prin actualizările de software în timp util

Cât de mult poate fi redus riscul de atacuri cibernetice prin actualizările de software în timp util

Cât de mult poate fi redus riscul de atacuri cibernetice prin actualizările de software în timp util
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 13.12.2020

Companiile mari care folosesc o tehnologie învechită pot pierde cu 47% mai mulți bani atunci când trec prin situația unei scurgeri de date, în comparație cu cei care actualizează totul în timp util, iar la companiile mici diferența ajunge la 54%, arată un raport realizat de Kaspersky.

„Companiile mari care folosesc o tehnologie învechită pot pierde cu 47% mai mulți bani atunci când trec prin situația unei scurgeri de date, în comparație cu cei care actualizează totul în timp util. Pentru companiile mici și mijlocii, diferența este chiar mai mare – până la 54%. Problema software-ului învechit și neactualizat este destul de comună și importantă în desfășurarea activității unei companii, deoarece aproape jumătate dintre organizații (47%) folosesc cel puțin o formă de tehnologie învechită în infrastructura lor”, potrivit unui raport recent realizat de Kaspersky, „How businesses can minimize the cost of a data breach”.

Cum poți reduce riscul de exploatare

Conform sursei citate, în timp ce vulnerabilitățile sunt inevitabile în orice software, corecțiile și actualizările regulate pot reduce riscul de exploatare, potrivit Mediafax.

Aceste actualizări pot fi uneori dificile sau pot necesita mult timp

„Utilizatorii sunt întotdeauna sfătuiți să instaleze cele mai recente versiuni de software imediat ce sunt disponibile, chiar dacă aceste actualizări pot fi uneori dificile sau pot reprezenta o sarcină care necesită mult timp pentru rezolvare din partea organizațiilor. Având în vedere că multe companii din întreaga lume au cel puțin o formă de tehnologie învechită (47%), sondajul Kaspersky arată că organizațiile ar trebui să acorde prioritate reînnoirii software-ului și să fie pregătite să investească, deoarece acest lucru le-ar putea ajuta să economisească bani pe termen lung. Dacă se produce o breșă de securitate, companiile mari cu orice formă de tehnologie învechită, inclusiv sisteme de operare neactualizate, software și dispozitive mobile care nu mai suportă actualizări pot suferi daune financiare suplimentare de 425.000 USD, ducând în total la pierderi de 1.225 milioane USD. Acest total este cu 47% mai mare decât situația companiilor cu tehnologii aduse la zi (836.000 de dolari). În ceea ce privește organizațiile mici și mijlocii, acestea pot pierde încă 40.000 USD. Costul total crește la 114.000 USD – cu 54% mai mult comparativ cu 74.000 USD pentru companiile cu toate actualizările necesare instalate”, transmite Kaspersky.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase