Home » Lumea digitală » 70% dintre femeile care au job în tehnologie consideră că abilitățile sunt mai apreciate decât genul

70% dintre femeile care au job în tehnologie consideră că abilitățile sunt mai apreciate decât genul

70% dintre femeile care au job în tehnologie consideră că abilitățile sunt mai apreciate decât genul
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 17.02.2021

70% dintre femeile care lucrează în domeniul tehnologiei sunt de acord că abilitățile lor au fost mai apreciate decât genul, dar etapa egalității de gen nu s-a încheiat, arată un studiu realizat de Kaspersky.

Peste jumătate (56%) dintre femeile din domeniul tehnologiei au văzut că nivelurile de egalitate între sexe s-au îmbunătățit în organizațiile lor în ultimii doi ani, iar 70% sunt de acord că abilitățile și experiența lor au fost considerate aspecte importante, mai importante decât faptul că erau femei, atunci când au candidat la primul lor post în domeniul IT sau al tehnologiei.

Acest progres într-un timp atât de scurt reprezintă un pas important către diversitate și incluziune la nivelul acestui sector.

Femeile, mult mai încrezătoare că opiniile lor sunt respectate încă din prima zi

Descoperirile din raportul „Where are we now? Understanding the evolution of women in technology”, subliniază, de asemenea, că există încă loc de mai bine.

Ideea egalității de gen reprezintă mai mult decât simple corpuri fizice care circulă prin birouri. Este legată și de percepții, sentimente, stereotipuri și oportunități. În acest scop, mai mult de două treimi dintre femei (69%) au dat un semnal pozitiv, fiind acum mult mai încrezătoare că opiniile lor sunt respectate încă din prima zi, într-un post în domeniul tehnologiei. Nivelurile crescute de lucru de acasă observate în ultimul an au avut, de asemenea, un efect comparativ pozitiv, 46% dintre femei fiind de acord că egalitatea de gen este îmbunătățită în rândul echipelor care lucrează de la distanță”, arată Kaspersky.

Lipsa femeilor din industria tehnologică

În ciuda unei îmbunătățiri globale a percepțiilor legate de reprezentarea de gen, peste o treime (38%) dintre femei susțin că lipsa femeilor din industria tehnologică le face precaute cu privire la intrarea lor în acest sector.

Deși aceste cifre pot părea relativ scăzute, ele subliniază diferența dintre îmbunătățirea treptată și egalitatea completă. Această noțiune este susținută de înțelegerea mai largă a faptului că 44% dintre femei susțin că bărbații progresează mai repede decât femeile în domeniul IT.

„Având în vedere că un procent similar (41%) este de acord cu faptul că o modalitate de împărțire mai egală pe genuri ar conduce la îmbunătățirea progresului în carieră și la rectificarea acestei nepotriviri, raportul poate concluziona că legătura dintre reprezentare și comportamentele generale, oportunitate și egalitate nu a fost realizată încă”, mai arată studiul, potrivit Mediafax.

Pași și inițiative cheie pentru sprijinirea carierelor în tehnologie

O perspectivă globală online, concepută pentru a sprijini rezultatele cercetării, arată, de asemenea, cum progresele înregistrează ritmuri diferite în funcție de regiuni: din Europa, unde echilibrul de gen pare să se fi înrăutățit în ultimii doi ani; în America de Nord, unde trecerea la lucrul la domiciliu ar fi putut accelera echilibrul; în America Latină, unde educația stimulează abilitarea tinerelor femei în tehnologie; și în cele din urmă, în APAC, unde intimidarea în rândul femeilor este acum depășită de poveștile de succes.

Pentru a ne asigura că experiențele profesionale pozitive ale femeilor se reflectă pe tot globul, sunt necesari pași și inițiative cheie pentru a sprijini o carieră în tehnologie, inclusiv furnizarea de programe de mentorat sau de stagiu pentru a oferi acces la oportunități și experiență. Dar, pentru a insufla credința că industria tehnologiei este un loc în care femeile pot lucra și reuși, călătoria trebuie să înceapă mult mai devreme.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase