Strategie de securitate cibernetică pentru cipuri, proteze și aparate auditive

09 12. 2021, 08:00
Foto: Laura Ockel/ Unsplash

Specialiștii companiei Kaspersky dezvoltă o politică de securitate cibernetică pentru dispozitivele bionice. Este vorba despre implanturile de cip, protezele bionice ale membrelor și organelor interne, protezele vizuale și aparatele auditive.

Compania este una dintre primele organizații care au abordat fenomenul de augmentare umană, prezentând o strategie de securitate cibernetică. Documentul își propune să îmbunătățească forța de muncă, luând în considerare securitatea angajaților, atunci când folosesc dispozitive bionice la birou.

Demersul a pornit de la temerea că dispozitivele pot fi vulnerabile în condițiile în care acestea sunt folosite din ce în ce mai mult.

„Dezvoltată de experții în securitate Kaspersky, politica guvernează procedurile de utilizare a dispozitivelor bionice în cadrul companiei și își propune să reducă riscurile asociate securității cibernetice în procesele de business. Documentul propus acoperă întreaga infrastructură a companiei și toate unitățile sale operaționale. Ca urmare, se aplică sistemului de control al accesului, precum și proceselor de administrare, proceselor de întreținere și utilizării sistemelor automate. Politica urmează să fie aplicată atât angajaților, cât și personalului temporar, dar și angajaților părților terțe care prestează servicii contractuale către companie. Toți acești factori urmăresc să sporească securitatea cibernetică a infrastructurii corporative la un nivel mai larg”, anunță reprezentanții companiei.

Dispozitivele bionice vizate de politica de securitate cibernetică

Politica de securitate cibernetică inițiată de Kaspersky oferă o serie de procese de standardizare, sporind securitatea și permițând o mai bună includere a angajaților care folosesc dispozitive bionice atunci când sunt la birou. Unul dintre obiective include asigurarea confidențialității digitale a dispozitivelor, determinarea diferitelor niveluri de drepturi de acces la informațiile stocate și atenuarea oricăror amenințări legate de sănătatea umană.

Dispozitivele bionice vizate de politica de securitate cibernetică includ implanturi de cip, proteze bionice ale membrelor și organelor interne și organe senzoriale artificiale precum protezele vizuale și aparatele auditive.