Home » Lumea digitală » 40% din investitorii în Bitcoin au pierdut bani. Va continua să scadă criptomoneda?

40% din investitorii în Bitcoin au pierdut bani. Va continua să scadă criptomoneda?

Publicat: 12.05.2022

Criptomonedele au scăzut îngrozitor de mult și i-au făcut pe investitorii în Bitcoin care au crezut că au dat lovitura să piardă, de fapt, banii.

Potrivit companiei de analiză criptografică Glassnode, aproximativ 40% dintre investitorii în Bitcoin au pierdut bani din cauza celei mai mai populare criptomonede din lume.

Iar acest procent este probabil mai mare pentru cei care au investit în ultimii câțiva ani, atunci când ascensiunea necruțătoare a monedei a început să încetinească, înainte de a scădea abrupt în ultimele luni. Asta înseamnă că o pondere disproporționată a pierderilor va fi suportată de cei mai puțin informați, care au adoptat criptomoneda mai târziu, cumpărând după ce blockchainul a devenit mainstream, scrie Futurism.

Investitorii în Bitcoin ar putea rămâne cu buza umflată

Numai în ultima aprilie, a remarcat analiza Glassnode, mai mult de 15% din toate portofelele Bitcoin au ieșit în pierdere. Bitcoin nu este singura parte a pieței care se descurcă prost în acest moment, însă este ironic faptul că piața criptomonedelor continuă să urmărească îndeaproape creșterile și scăderile pieței de valori, în ciuda credinței timpurii a entuziaștilor că tehnologia ar fi fost modul de a scăpa de tirania finanțelor tradiționale.

La finalul primei săptămâni din luna mai, Bitcoin s-a aflat la cea mai mică valoare din iulie 2021 și a scăzut cu peste 50% de la maximul istoric din noiembrie.

Teoria predominantă din spatele prăbușirii provine din răspunsurile pieței la instituirea de către Rezerva Federală a unei majorări a ratei dobânzii cu 0,5% în lumea nou reglementată a criptomonedelor.

Însă, asta nu e tot

Will Clemente, analist principal la Blockware Solutions, o companie de minat Bitcoin, a declarat pentru MarketWatch că, în esență, investitorii „tranzacționează bitcoini așa cum tranzacționează acțiunile tehnologice”, iar vânzările ulterioare întăresc această ipoteză, deoarece acțiunile tehnologice sunt, de asemenea, afectate de o scădere istorică a prețurilor.

În condițiile în care economia globală continuă să aibă o tendință din ce în ce mai descendentă, pe fondul inflației masive și al tulburărilor socioeconomice, nu este un șoc faptul că cripto-ul îi urmează exemplul. Din păcate, asta înseamnă că mulți investitori slabi din clasa de mijloc cărora le-au fost promise bogății investind în criptomonede ar putea să nu înregistreze vreodată vreun profit de pe urma lor.

Vă recomandăm să citiți și:

Videoclipurile deepfake pot fi identificate cu o precizie de 99% cu ajutorul unei noi metode

Giganții din tehnologie visează la o lume fără parole

WhatsApp a lansat o nouă opţiune mult aşteptată de utilizatori

Dispozitivul ciudat care simulează sărutul în VR

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase