Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum să adormi mai uşor?

Cum să adormi mai uşor?

Publicat: 31.07.2018
Cum să adormi mai uşor?
Imaginează-ţi că te trezeşti dimineaţa complet odihnit şi pregătit pentru o nouă zi. Pentru o mare parte din populaţia planetei acest lucru este doar un vis. Fenomenul are la bază, în mare parte mediul stresant.

Deşi nu avem capacitatea să controlăm anumite lucruri, putem să inducem starea de relaxare necesară adormirii. Conform Curiosity, tehnica de respiraţie 4-7-8 este extrem de simplă şi ajută la obţinerea stării favorabile somnului.

Tehnica de respraţie 4-7-8 a fost dezvoltată de dr. Andrew Well şi are la bază tehnica yoghină Pranayama ce ajută practicanţii să obţină control asupra respiraţiei. Iată cum funcţionează:

1. Respiră încet pe nas timp de patru secunde

2. Ţine-ţi respiraţia timp de şapte secunde

3. Expiră timp de opt secunde

În acelaşi timp, relaxează-ţi muşchii feţeişi ţine-ţi gura închisă cât timp înspiri pe nas. În timp ce expiri eliberezi toate tensiunile din corp, gura ar trebui să fie întredeschisă, iar limba ar trebui poziţionată cu vârful pe cerul gurii. Timpul acordat fiecărei etape nu este important, dar îndeplinirea criteriului de 4-7-8 este importantă. Tehnica funcţionează deoarece influenţează sistemul nervos prin intermediul respiraţiei. Deşi respiraţia este un proces automatic, încetinirea conştientă a respiraţiei poate limita nivelul de stres şi poate relaxa corpul. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase