Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cât de periculos este să ne abţinem de la a merge la toaletă? – VIDEO

Cât de periculos este să ne abţinem de la a merge la toaletă? – VIDEO

Cât de periculos este să ne abţinem de la a merge la toaletă? – VIDEO
Publicat: 07.02.2016
Vlogger-ul Michael Aranda a prezentat acest subiect într-o ediţie a SciShow, publicată pe site-ul YouTube.

Ce se întâmplă, de fapt, atunci când ne abţinem de la a da curs nevoilor noastre fiziologice? Mai mult ca sigur că toţi am fost puşi într-o astfel de situaţie, fie că am vrut acest lucru sau doar am fost „constrânşi” de împrejurări. Sunt voci care susţin că atunci când încercăm din răsputeri să evităm toaleta, rinichii noştri au de suferit. Aşa să fie oare?

Vlogger-ul Michael Aranda a prezentat acest subiect într-o ediţie a SciShow, publicată pe site-ul YouTube. În speech-ul său, Aranda spune că în momentul în care încercăm să întrerupem fluxul normal al lichidelor în cadrul aparatului excretor, sfincterele vezicii urinare se închid, pentru a stopa urina să se scurgă prin uretră. Muşchii din această parte a corpului sunt foarte eficienţi, dat fiind faptul că putem să ne abţinem de la a merge la toaletă, atunci când situaţia o impune.

Dacă facem din această activitate o obişnuinţă, există riscul producerii de infecţii, care poate afecta muşchii vezicii. Este provocată, astfel, retenţia urinară, manifestată prin deteriorarea sfincterelor şi imposibilitatea de a elimina în mod complet urina acumulată în vezică.

Sursa: sciencedump.com

Vă mai recomandăm şi: Foloseşti şi tu o astfel de parolă? Lista celor mai NESIGURE parole pe care le folosesc foarte mulţi

                              Care specii vor moşteni Pământul după DISPARIŢIA oamenilor? Experţii dezvăluie concurenţii posibili ai omenirii. VIDEO

                                       Ţara în care există un Minister al Fericirii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase