Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De câtă sare ai nevoie pentru a trăi?

De câtă sare ai nevoie pentru a trăi?

De câtă sare ai nevoie pentru a trăi?
Publicat: 03.03.2018
Sarea, alcătuită din 40% sodiu şi 60% clor este substanţa de bază în orice bucătărie. Dar de ce cantitate este cea sănătoasă? Un lucru este cert: organismul are nevoie de sare pentru a supravieţui, mai ales de sodiu. Cantitatea este însă una infimă, sub limita a ceea ce consumă un om obişnuit, care nu refuză alimentele procesate precum mezelurile.

Conform oficialităţilor din Statele Unite, un adult ar trebui să ingereze maxim 2.300 de miligrame de sodiu în fiecare zi – o cantitate extrem de mică raportată la 3.400 de miligrame cât consumă un american obişnuit, scrie Live Science.

În ceea ce priveşte minimul, Paul Whelton de la Tulane University a precizat că „minimul într-o ţară precum Statele Unite este probabil circa 1.500 mg pe zi”. Conform Food and Drug Administration (FDA), aceasta este cantitatea pe care adulţii cu tensiunea mare trebuie să o consume. De asemenea, aceasta este cantitatea zilnică recomandată de Center for Disease Control and Prevention (CDC) pentru bebeluşii sub trei ani.

Alte organizaţii sugerează că adulţii pot trăi şi cu mai puţin. Conform American Heart Association (AHA), nivelul minim necesar este de sub 500 mg zilnic.

Această cantitate este imposibil de atins, cel puţin în Statele Unite. Din cele 3.400 mg consumate zilnic, circa 2.400 provin din sarea din mâncărurile procesate sau preparate. Astfel, în primul rând, ar trebui să se renunţe la acest tip de mâncare.

Un nivel sub minimul menţionat poate duce la o serie de probleme majore, mai ales la apariţia condiţiei numită hiponatremie, care apare atunci când sodiul este prea diluat în corp, ducând la suprasaturarea celulelor cu apă. Celulele inflamate pot aduce o sumedenie de probleme de sănătate, precum durere de cap, greaţă, oboseală, iar în unele cazuri extreme chiar şi moarte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Riscurile pe care le poate avea consumul redus de sare

Oraşul de sare subteran, Slănic Prahova, este vizitat zilnic de cel puţin 2.000 de oameni. De ce se pot bucura aceştia

Ce se întâmplă atunci când pui sare pe castraveţi

Valoarea inestimabilă a sării. În antichitate era atât de valoroasă încât se crede că unii soldaţii romani erau plătiţi în sare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase