Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Trebuie sau nu trebuie să omori păianjenii din casă?

Trebuie sau nu trebuie să omori păianjenii din casă?

Trebuie sau nu trebuie să omori păianjenii din casă?
Publicat: 24.01.2019
De cele mai multe ori, păianjenii nu sunt inamicii noştri. Chiar dacă vor să îţi provoace durere, foarte puţine dintre cele circa 40.000 de specii cunoscute sunt capabile să rănească cu adevărat omul, conform cercetătoarei specializate în arahnide, Jo-Anne Sewlal de la University of the West Indies.

În mod obişnuit, păianjenii nu vor nimic de la tine, astfel că muşcăturile sunt extrem de rare. Nu se poate spune totuşi că nu există şi unii mai puţin prietenoşi, precum văduva neagră, scrie Curiosity.

Matt Bertone de la North Carolina State University a condus un studiu asupra a 50 de case din Carolina de Nord pentru a vedea ce artropode trăiesc sub acoperişul nostru. Fără să şocheze pe nimeni, fiecare casă pe care au vizitat-o avea păianjeni, de cele mai multe ori inofensivi.

Această descoperire nu trebuie să sperie. Păianjenii sunt membri obişnuiţi ale ecosistemelor de interior şi, de asemenea, pot contribui cu ceva la gospodărie. În general, le place să se ascundă în locuri întunecate unde prind gândaci şi alte insecte dăunătoare şi/sau care pot purta boli, precum muştele şi ţânţarii. De asemenea, pot omorî alţi păianjeni. Spre exemplu, păianjenii din familia Pholcidae, unii dintre cei cu picioare lungi, vânează văduve negre.

Aşadar, nu faci niciun bine dacă omori păianjenii pe care îi găseşti în casă, decât dacă aceştia fac parte din grupurile periculoase. Mai rău, omorârea acestora poate duce la apariţia dăunătorilor menţionaţi anterior.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire INCREDIBILĂ. Păianjenii pot auzi sunete de la o distanţă de cinci metri

Charles Darwin avea dreptate: Păianjenii pot utiliza electricitatea pentru a ”zbura”

Unul dintre cei mai periculoşi păianjeni din lume şi alte 7.000 de vietăţi au fost furate dintr-un muzeu

”Petrecerea” păianjenilor: în Grecia există o pânză de păianjen care se întinde peste mai mult de 300 de metri – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase