Home » Natură » O cheamă Corduroy, are 26 de ani şi a fost declarată cea mai bătrână felină din lume – VIDEO

O cheamă Corduroy, are 26 de ani şi a fost declarată cea mai bătrână felină din lume – VIDEO

Publicat: 15.08.2015
O cheamă Corduroy, are 26 de ani şi a fost declarată cea mai bătrână felină din lume – VIDEO
Corduroy, o pisică în vârstă de 26 de ani şi 14 zile, din localitatea Sisters, statul american Oregon, a primit, joi, titlul de cea mai bătrână felină de acest tip în viaţă, din lume, din partea reprezentanţilor Guinness World Records.

 Corduroy, o pisică cu o mare pasiune pentru brânza cheddar şi vânatul şoarecilor, locuieşte într-un sat din Sisters, Oregon, la circa 160 de kilometri la sud-est de Portland, şi petrece foarte mult timp în afara casei, spun reprezentanţii Guinness World Records, citaţi de Reuters.

Încă din copilărie, Corduroy a locuit cu proprietara sa, Ashley Reed Okura, care avea şapte ani când pisica a intrat în viaţa ei.

„Secretul (longevităţii, n.r.) a fost să i se permită să fie pisică – să vâneze şi să aibă parte de multă dragoste”, a spus Reed Okura, într-un comunicat.

Kristen Ott, purtător de cuvânt pentru Guinness World Records, recunoaşte că este posibil să existe în lume o altă pisică mult mai bătrână decât Corduroy. Pentru a obţine acest titlu, proprietarul animalului trebuie să aibă probe video înregistrate de-a lungul decadelor, precum şi declaraţii ale martorilor.

În prezent, pisicile trăiesc, în medie, între 15 şi 20 de ani. Această durată de viaţă a înregistrat în ultimii ani o creştere constantă, graţie progreselor făcute de medicina veterinară şi ameliorării alimentaţiei.

Recordul de longevitate pentru o pisică este deţinut de un motan din statul american Texas, denumit Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani, înainte de a muri, pe 6 august 2005.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase