Home » Natură » La prima vedere pare o frunză, dar este, de fapt, o nouă specie de păianjeni. Biologii sunt derutaţi

La prima vedere pare o frunză, dar este, de fapt, o nouă specie de păianjeni. Biologii sunt derutaţi

La prima vedere pare o frunză, dar este, de fapt, o nouă specie de păianjeni. Biologii sunt derutaţi
Publicat: 27.11.2016
În pădurea Yunnan din China a fost descoperită o specie de arahnide care are forma unei frunze şi poartă denumirea de Poltys.

Spre deosebire de celelalte specii, acest păianjen este un expert al camuflajului şi a fost studiat de către Matjaž Kuntner, membru al Institutului Smithsonian din Washington. Acesta afirmă că abilitatea sa de a se camufla îl apără de prădători.

Este prima oară când a fost văzut un păianjen care poate fi confundat cu o frunză . Kuntner şi colegii săi au explicat într-un studiu că femela prezintă atât nuanţe de verde, cât şi nuanţe de maro, iar partea abdomenului poate fi comparată cu o frunză de toamnă,  pe când cea dorsală cu o frunză verde, din timpul verii.

În timpul celor două săptămâni cât a durat acest studiu, membrii echipei au mai găsit doar un singur exemplar al acestei specii, iar ulterior au descoperit încă unul într-un muzeu din Vietnam. Astfel, cercetătorii cred că această specie ori este extrem de rară, ori păienjenii se pot ascunde atât de bine încât sunt de negăsit.

Sursa: IFL Science

Citeşte şi:

Cel mai mare paianjen din lume

A fost descoperit primul paianjen vegetarian

Ce suprafaţă crezi că ocupă cea mai mare pânză de păianjen din lume? (FOTO)

Un păianjen uriaş – al doilea ca mărime din lume – a fost descoperit în Laos

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase