Home » Natură » Furnicile au propria lor personalitate

Furnicile au propria lor personalitate

Furnicile au propria lor personalitate
Publicat: 11.02.2017
Oamenii de ştiinţă britanici care au studiat furnicile au constatat că aceste insecte au propria lor personalitate, care le ajută să-şi găsească un nou muşuroi, susţine publicaţia britanică „Sunday Mail”.

Ziarul citează un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bristol, informează Rador.

Ei au descoperit că atunci când un muşuroi este distrus, colonia pleacă repede în căutarea unui nou loc unde să-şi construiască un nou furnicar. Unele dintre aceste insecte sunt mai „pretenţioase” în acest efort, care este bun pentru întreaga echipă, fiind astfel exploatate mai multe locuri pentru viitorul muşuroi. Cercetătorii au studiat colonii de furnici din Europa care trăiesc în crăpături de roci.

Acest lucru le pune în pericol, deoarece vremea sau alte animale le distrug adesea cuiburile. Dacă se întâmplă astfel, colonia de furnici trimite „cercetaşi” pentru a căuta un muşuroi nou. Însă furnicile au „pretenţii” referitoare la noul furnicar: „tavanul” trebuie să aibă o înălţime de cel puţin 2 mm, iar orificiul de intrare nu ar trebui să fie mai strâmt de 1,5 mm. Interiorul cuibului trebuie să aibă o suprafaţă minimă de 20 de centimetri pătraţi. Oamenii de ştiinţă din Bristol au urmărit comportamentul a 160 de furnici provenite din 10 colonii. Unele dintre acestea nu au avut „preferinţe” legate de noul furnicar. Altele, însă, au fost mai pretenţioase, nu s-au mulţumit cu locul găsit prima dată şi au continuat căutările. În cele din urmă, toată colonia a avut de câştigat, graţie „perseverenţei”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase