Prima pagină Natura

O nouă insulă misterioasă a apărut în zona Triunghiului Bermudelor. Turiştii, avertizaţi să stea departe de Shelly Island

Redactia Descopera.ro | 07.05.2017 | ● Vizualizări: 10149

O nouă insulă a apărut în zona Triunghiului Bermudelor, lângă Cape Point (Carolina de Nord), şi a devenit rapid punct de atracţie pentru fotografi şi turişti.

Primele semne de apariţie a insulei au fost în primăvară. "Abia se forma în aprilie, era foarte puţin vizibilă", spune Janice Regan. Ea şi nepotul ei Caleb (11 ani) explorau zona pentru a căuta scoici pentru Memorial Day, notează The Independent.
 
Utilizatorul de Instagram cu userul chadonka a postat la rândul său o imagine surprinsă de sus a noii insule, în care se observă cât de lungă este aceasta acum, ajungând să se întindă pe un kilometru şi jumătate.
 
"Este o gropă", spune istoricul Danny Couch, pentru National Geographic. "La fiecare 10 -15 ani suntem martori la un astfel de fenomen dramatic, impresionant. Dar acesta este cel mai mare pe care l-am văzut în viaţa mea", mărturiseşte el.
 
Experţii spun însă că insula botezată de localnici Shelly Island este periculoasă, sfătuind oamenii să stea departe de ea.
 
Dave Hallac, de la Cape Hatteras National Seashore, i-a avertizat pe localnici şi pe turişti să nu încerce să înoate sau să se plimbe pe insulă pentru că sunt în pericol din cauza curenţilor, fiind un flux extrem de puternic ce poate scufunda foarte uşor ambarcaţiunile.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: