Home » Natură » Şi câinii votează! Iată modul în care câinii africani decid dacă haita începe să vâneze

Şi câinii votează! Iată modul în care câinii africani decid dacă haita începe să vâneze

Şi câinii votează! Iată modul în care câinii africani decid dacă haita începe să vâneze
Publicat: 10.09.2017
Cercetătorii au descoperit un comportament uimitor în timpul observării câinilor sălbatici africani din Botswana. Animalele utilizează strânutul pentru a vota dacă haita va începe să vâneze.

Dr. Neil Jordan, cercetător din cadrul UNSW din Sydney, susţine că rasa de câini africani sălbatici realizează adunări sociale după perioadele de repaus, înainte ca aceştia să înceapă din nou vânătoare.  ”Am dorit să înţeleg mai bine comportamentul colectiv şi am observat animalele strănută înainte de a începe să vâneze,” declară profesorul pentru Science Daily. 

”Am înregistrat detalii din cadrul celor 68 de adunări sociale realizate de cinci grupuri de câini africani din Boswana şi am fost uimiţi atunci când ipoteze noastre au fost confirmate. Cu cât aveau loc mai multe strănuturi, cu atât mai repede haita începea să caute prada, astfel,  strănutul este utlizat sub forma unui vot,” adaugă el. 

Principalul cercetător al studiului, Reena Walker, din cadrul Universităţii Brown din SUA, a afirmat că ”în cadrul haitei masculul dominant şi femela erau implicate în adunare, restul haitei trebuia doar să strănute de câteva ori pentru ca grupul să înceapă vânătoare. Însă dacă cuplul dominant nu era implicat erau necesare aproximativ 10 strănuturi pentru ca haita să se pună în mişcare.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase