Home » Natura » Câinii pot influenţa starea de sănătate a copiilor. Efectul benefic pe care îl au aceştia asupra nou-născuţilor

Câinii pot influenţa starea de sănătate a copiilor. Efectul benefic pe care îl au aceştia asupra nou-născuţilor

01.22.2018
Câinii pot influenţa starea de sănătate a copiilor. Efectul benefic pe care îl au aceştia asupra nou-născuţilor
Riscul de apariţie a astmului în cazul copiilor scade dacă aceştia cresc în aceeaşi casă cu un căţel pe post de animal de companie, arată un studiu recent. Totuşi, nu acelaşi lucru este valabil atunci când animalul de companie este o pisică.
Cercetarea, efectuată de un profesor de la Imperial College din Londra, arată că unii copii au prezentat un risc mai scăzut de dezvoltare a astmului dacă aceştia cresc alături de un căţel, ca animal de companie, informează Gândul
 
„Micuţii pedispuşi la dificultăţi de respiraţie, prezintă un risc mai scăzut de dezvoltare a astmului dacă cresc în aceeaşi casă cu un căţel, încă din primele luni de viaţă. Trebuie să identificăm motivele care conduc la această asociere. Studiile precedente au arătat că patrupezii ar putea fi purtători ai unor bacterii protectoare care să-i ajute pe micuţi, însă ei pot purta, de asemenea, alergeni care să conducă la apariţia simptomelor astmului”, explică Silvia Colicino, doctorand în cadrul Imperial College din Londra. 
 
Aceasta a adăugat că una dintre cauze poate fi şi faptul că patrupezii sunt animale de companie mai murdare, ceea ce înseamnă că micuţii sunt expuşi anumitor tipuri de bacterii, ceea ce ajută sistemul lor imunitar să îi protejeze de alergii. 
 
Căţeii „tind să petreacă mai mult timp afară şi aduc în casă un nivel mai ridicat de bacterii. Contactul încă din primul an de viaţă al copiilor cu căţeii pare să îi protejeze pe aceştia de astm”, a explicat aceasta pentur Daily Mail. 
 
În cadrul studiului au fost examinaţi 20.000 de copii din cinci grupe diferite de vârstă, incluzând aici o parte care sufereau de respiraţie îngreunată încă din primele luni de viaţă.