Un grup de cercetători a descoperit metoda de salvare a recifurilor de corali: uciderea şobolanilor

16 07. 2018, 09:00

This browser does not support the video element.

Echipa de specialişti aflată pe insulele Chagos din Oceanul Indian a descoperit că şoarecii de pe insule reprezintă o „problemă majoră” pentru recifurile de corali. Conform BBC, şobolanii duc la scăderea populaţiilor de păsări ce trăiesc pe ţărmuri, astfel fiind în scădere şi cantitatea de dejecţii pe care acestea o eliberează în ocean, în timp ce vânează. 

Fecalele păsărilor sunt un bun fertilizator pentru recif. În prezent, cercetătorii susţin eradicarea tuturor şobolanilor de pe insule pentru protejarea habitatului marin. 

Cum distrug şobolanii coralii?

Deşi insulele Chagos  nu sunt locuite de oameni, unele dintre ele sunt invadate de şobolani aduşi de nave şi epave. Prin uciderea păsărilor, şobolanii distrug un ecosistem sănătos ce depinde de fecalele păsărilor care fertilizează zonele din jurul insulei. 

Recifurile de corali acoperă aproximativ 0,1% din regiunile oceanelor, însă reprezintă o treime din biodiversitatea oceanelor. „Recifurile de corali sunt în mare pericol. Aşadar trebuie protejat pentru a nu dispărea”, a declarat prof. Graham. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Două treimi din Marea Barieră de Corali sunt afectate sever de albire
 
Marea barieră de corali dispare. Nu mai există nicio şansă de a se regenera
 
Veşti bune cu privire la Marea Barieră de Corali: reciful se poate regenera
 
Viaţa marină din Bikini Atoll îşi revine la 70 de ani după efectuarea testelor nucleare