Prima pagină Natura

Un monstru care seamănă cu un pui fără cap bântuie adâncurile Antarcticii - VIDEO

Alexandru Voiculescu 10.30.2018 | ● Vizualizări: 1950
Credit: Australian Antarctic Division     + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii australieni au putut observa îndeaproape o creatură bizară care seamănă cu un pui fără cap. De fapt, este vorba de castravetele de mare Enypniastes eximia, pe care savanţii l-au observat în Oceanul Antarcic, în partea estică a continentului Antarctica.

Creatura a fost depistată până acum numai în Golful Mexicului, dar se pare că poate exista şi în medii mai reci. Noua descoperire a fost realizată de Australian Antarctic Division (AAD) la o adâncime de circa 3 km, scrie Live Science.

În medie, Enypniastes eximia măsoară între 6 şi 20 de centimetri în lungime, iar culoarea adulţilor este de obicei vişinie, iar indivizii juvenili pot avea nuanţe roşiatice mai deschise, chiar până la roz.

Deşi majoritatea tipurilor de castraveţi de mare îşi petrec mare parte a timpului pe fundul mării, Enypniastes eximia stă pe fundul mării doar pentru a se hrăni, conform unui studiu mai vechi publicat în 1990 în jurnalul Smithsonian Contributions to the Marine Sciences.

Observarea creaturii s-a putut datorită echipamentului de ultimă generaţie al AAD, care poate rezista la presiuni extreme. „Unele materiale pe care le primim de la camere sunt uimitoare, inclusiv specii pe care nu le-am văzut în această parte a lumii”, au precizat cercetătorii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO. O creatură misterioasă care ''miroase ca ceva de pe altă planetă'' a eşuat pe o plajă din Filipine

O creatură gigantică a eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă. ”Este vie!”

Nu este o creatură desprinsă dintr-un film horror, este un rechin cu cap de şarpe şi cu 300 de dinţi din era dinozaurilor care a fost găsit pe coasta Portugaliei

O creatură BIZARĂ a şocat localnicii din Indonezia când a eşuat la ţărm - VIDEO