Home » Natură » Apariţie rară într-o pădure din România, în plină perioadă de hibernare a urşilor – VIDEO

Apariţie rară într-o pădure din România, în plină perioadă de hibernare a urşilor – VIDEO

Publicat: 23.01.2019
Apariţie rară într-o pădure din România, în plină perioadă de hibernare a urşilor – VIDEO
În plină perioadă de hibernare, o ursoaică a ieşit la plimbare cu cei doi pui în pădurea din Valea Frumoasei, situată în partea de sud a judeţului Aba. Plimbarea celor doi a fost imortalizată de unul dintre angajaţii administraţiei siturilor „Natura 2000 Frumoasa” care a postat imaginile pe Facebook. Este extrem de rar ca un urs să fie văzut în perioada de hibernare.

Ursul brun (Ursus arctos) este o apariţie frecventă în pădurile din regiunea montană din România, însă şansele ca oamenii să îl vadă în mediul lui natural sunt rare, mai ales în perioada de hibernare.

”Este un mamifer masiv şi bine proporţionat, având partea posterioară a corpului mai dezvoltată decât cea anterioară. Membrele sunt lungi şi puternice, iar capul mare şi prezintă o frunte lată şi înaltă. Urechile sunt scurte şi late, dar bine vizibile din blană. Ochii sunt foarte mici, de culoare căprui închis. Buzele sunt negre, mari şi mobile, ca şi nasul. Coada este foarte scurtă, fiind în întregime ascunsă în blană. Ghearele sunt mari şi curbate”, se precizează în postarea de pe pagina de Facebook Valea Frumoasei

Iarna, blana urşilor bruni este foarte groasă, având peri lungi de 11-12 cm, în timp ce vara perii sunt mai scurţi şi mai aspri.

„Culoarea este în general omogenă, cafeniu pe tot corpul. Lungimea corpului variază între 245 şi 255 cm, iar greutatea între 200 şi 360 kg. Are o dentiţie bogată, alcătuită din 42 de dinţi si măsele, bine adaptată pentru o dietă care include cantităţi semnificative de hrană vegetală şi nevertebrate. Acest lucru indică faptul că ursul este un animal omnivor şi oportunist, dieta sa fiind adaptată în funcţie de mediu”, se mai menţionează în poastarea care însoţeşte imaginile.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase