Doi pui de urs filmați în timp ce se joacă în valuri. Motivul pentru care fotograful nu a vrut să publice inițial filmarea

08 08. 2020, 19:00

Filmarea cu cei doi pui de urs a fost surprinsă în sudul insulei Sakhalin, cea mai mare insulă a Rusiei. Totuși, momentul adorabil l-a costat scump pe fotograful Sergey Lyubachenko, care și-a pierdut drona atunci când dispozitivul s-a apropiat prea mult de unul dintre urși.

„Cei doi urși au apărut pe plajă la primele orele ale dimineții, înainte ca soarele să răsară. Au căutat hrană pe plajă și apoi s-au dus la o piatră unde se pară că ascunseseră niște pește”, a explicat Sergey.

„Au mâncat și apoi au intrat în mare să facă baie”, a spus fotograful. La un moment dat, cei doi s-au întors pe plajă.

„Unul dintre ei a început să se joace cu nisipul de pe plajă, iar la un moment dat a arătat de parcă se îngropa singur cu nisip”, a mai povestit Lyubachenko.

Fotograful a ezitat să publice inițial filmarea pe rețelele de socializare

Momentul a arătat atât de perfect încât Sergey s-a gândit să se apropie mai mult cu drona, însă a fost prea mult pentru unul dintre prădătorii care au lovit imediat drona.

Cei doi pui de urs au doar un an, aceasta fiind vârsta la care urșii bruni încep să trăiască fără mamă și să fie independenți.

Filmarea a fost făcută în urmă cu ceva timp, însă Sergey a ezitat să o distribuie pentru că a crezut că înregistrarea nu ar fi avut o calitate îndeajuns de bună.

„Se joacă de parcă nu ar avea nicio grijă pe lumea asta”

Clipul video a fost lăudat de mulți utilizatori de pe rețelele de socializare online, mulți spunând că nu au văzut niciodată urși bruni în timp ce se joacă atât de pașnici și fericiți în mare, potrivit Siberian Times.

„Sunt doar niște copii. Se joacă de parcă nu ar avea nicio grijă pe lumea asta și uiți că îi așteaptă ani grei de supraviețuire”, a mai spus Lyubachenko.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Câte kilograme de mâncare poate consuma într-o zi un urs aflat la maturitate

Luptă pe viață și pe moarte între doi urși, la frontiera Chinei cu Rusia

Pui de urs slăbit și probabil abandonat de ursoaică, găsit la Băile Tușnad. Ce s-a întâmplat

Imaginile cu doi urşi şi trei lupi din România i-au intrigat pe specialişti