Home » Natură » Imagini rare cu mai multe capre negre care se hrănesc pe o stâncă din Parcul Național Retezat

Imagini rare cu mai multe capre negre care se hrănesc pe o stâncă din Parcul Național Retezat

Imagini rare cu mai multe capre negre care se hrănesc pe o stâncă din Parcul Național Retezat
Capre negre, surprinse în timp ce se hrănesc pe o stâncă din Parcul Național Retezat.
Publicat: 31.10.2020

O camera de supraveghere a Romsilva a înregistrat imaginile cu caprele negre care se hrănesc pe o stâncă din Parcul Național Retezat. Cel puțin patru animale apar în imaginile surprinse de camera montată în sălbăticie.

Imaginile rare cu câteva capre negre cocoțate pe stâncile din Parcul Național Retezat au fost înregistrate de o cameră Romsilva. Cel puțin patru capre apar în imagini înregistrate de la mică distanță. Animalele se hrănesc cu mușchi și licheni, până în momentul în care una din ele le dă semnalul de alertă și dispar rapid din zonă.

Caprele negre se sperie când aud zgomot în apropiere și se adăpostesc după stânci sau printre brazi. Odată ce frigul se va instala și va ninge, caprele se vor retrage în pădure.

Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari

Potrivit Romsilva, capra neagră (Rupicapra rupicapra) are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni, potrivit Mediafax.

Parcul Național Retezat este situat în sud-vestul țării, în Hunedoara

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri , 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase