Home » Natură » Momente inedite din pădure: Un urs descoperă și analizează o cameră video de monitorizare a faunei

Momente inedite din pădure: Un urs descoperă și analizează o cameră video de monitorizare a faunei

Momente inedite din pădure: Un urs descoperă și analizează o cameră video de monitorizare a faunei
Sursa foto: Facebook Romsilva
Publicat: 02.12.2020

Un urs descoperă și analizează o cameră video de monitorizare a faunei din Parcul Național Călimani. Imaginile au fost înregistrate chiar de camera analizată care aparține Romsilva. Ursul a fost atras de mirosul omului care a instalat echipamentul.

În imaginile înregistrate de camera amplasată într-o pădure din Parcul Național Călimani apare un urs în căutare de hrană.

Probabil, el simte urmele lăsate de angajatul Romsilva care a instalat echipamentul și ajunge la cameră montată pe un copac. Ursul analizează camera și apoi pleacă în căutare de hrană.

GALERIE FOTO

„Cât de fin este mirosul unui urs. Putem să ne dăm seama din aceste imagini amuzante dintr-o pădure din Parcul Național Călimani, surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de colegul nostru Cristin Cireș. Urmele fine de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei au fost detectate imediat de urșii aflați în căutarea hranei”, au explicat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță

Specialiștii Romsilva spun că urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Ei au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

În căutarea hranei, ei fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală. În meniul urșilor sunt de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte, potrivit Mediafax.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și animală

Parcul National Calimani este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, „tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase