Home » Natură » Imagini nocturne cu doi castori, prinși în flagrant în timp ce iau o gustare la miez de noapte

Imagini nocturne cu doi castori, prinși în flagrant în timp ce iau o gustare la miez de noapte

Publicat: 21.01.2021

O cameră de monitorizare a faunei, amplasată în Parcul Natural Lunca Mureșului, a surprins doi castori care iau o gustare în timpul nopții. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a companiei Romsilva.

Doi castori au fost filmați în timp rup și mănâncă bucăți dintr-un copac. Imaginile au fost înregistrate într-o pădure din județul Arad.

O mică gustare în miez de noapte

„Prinși în flagrant în Parcul Natural Lunca Mureșului. Simpaticii castori care luau o mică gustare în miez de noapte au fost surprinși de o cameră de monitorizare a faunei instalată de colegul nostru Irinel Oberșan”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva.

Potrivit specialiștilor, castorul european sau brebul a dispărut din fauna din România în urmă cu două secole, fiind reintrodus de specialiști în urmă cu două decenii, de atunci extinzându-și arealul în mai multe zone ale țării.

Cele mai mari rozătoare din Europa

Castorii sunt cele mai mari rozătoare din Europa și pot atinge o lungime de aproximativ un metru și o greutate de până la 30 de kilograme. Se hrănesc cu frunze și plante acvatice, iar iarna cu scoarța arborilor și crengi, potrivit Mediafax.

Fiind rozătoare semi-acvatice, castorii își construiesc baraje din ramuri, resturi vegetale, mâl și pietre pentru a ridica nivelul apei, iar din aceleași materiale își construiesc și adăposturi cu acces dinspre apă, pentru a se proteja de prădători. Adesea, castorii provoca mici modificări ale cursurilor de apă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase