Home » Natură » Cel mai mare iepure din lume a dispărut. Se crede că a fost furat

Cel mai mare iepure din lume a dispărut. Se crede că a fost furat

Publicat: 16.04.2021

Darius, deținătorul titlului de cel mai mare iepure din lume, a dispărut din gospodăria în care trăia în Worcestershire, centrul Marii Britanii.

Iepurele măsoară mai mult de 1,2 metri, reprezentând înălțimea medie a unui copil de 8 ani.

„Se crede că iepurele din rasa Gigant Continental a fost furat sâmbătă (10 aprilie – 11 aprilie) din grădina proprietății în care trăia”, a anunțat poliția. „Iepurele este destul de unic pentru că are o dimensiune de 1,2 metri și a intrat în Cartea Recordurilor pentru că este cel mai mare iepure din lume”, mai precizează sursa citată de Live Science.

GALERIE FOTO

Darius a primit impresionantul titlu în aprilie 2010. La acea vreme, măsura 129 de centimetri în lungime, fiind un titan adevărat, chiar și în rândul speciei sale. Animalul este un uriaș belgian (gigantul flamand), cea mai mare rasă de iepuri de pe Pământ.

Uriașul belgian, cea mai mare rasă de iepure din lume

Potrivit Grădinii Zoologice din Maryland, un gigant flamand mediu poate cântări aproximativ 7 kilograme și poate măsura 0,76 m lungime. Iepurele Darius a depășit cu mult dimensiunile medii ale semenilor săi. Rasa este una domesticită, fiind crescută inițial pentru carne și blană începând cu cel puțin 300 de ani în urmă.

Astăzi, iepurii uriași belgieni sunt crescuți în mare parte ca animale de companie. Annette Edwards, proprietara iepurelui, afirmă că Darius este „foarte relaxat”, adăugând că iepurii uriași sunt chiar mai ușor de crescut decât rasele mai mici, deoarece acționează „mai mult ca niște câini” decât iepurii zburdalnici de câmp.

Costul anual al întreținerii lui Darius este de circa 5.000 de lire pe an. Proprietara a anuțat că oferă o recompensă de 1.000 de lire sterline (aproximativ 1.400 de dolari) pentru întoarcerea acasă în siguranță a blănosului.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum arătau strămoşii cangurilor? Ca nişte iepuri gigantici mergând pe picioarele din spate, spun specialiştii

Iepurii care emit lumină: de ce sunt importanţi? (VIDEO)

De ce au uneori câinii și pisicile momente în care aleargă foarte rapid?

Doi fermieri chinezi au găsit fosilele unor dinozauri care au murit în timp ce dormeau

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase