Home » Natură » Un leopard al zăpezilor de la grădină zoologică din San Diego, diagnosticat cu COVID

Un leopard al zăpezilor de la grădină zoologică din San Diego, diagnosticat cu COVID

Un leopard al zăpezilor de la grădină zoologică din San Diego, diagnosticat cu COVID
Credit foto: Yomex Owo, Unsplash
Publicat: 27.07.2021

Un exemplar de leopard al zăpezilor aflat la grădina zoologică din San Diego, care nu fusese vaccinat, a fost testat pozitiv pentru coronavirus.Specialiştii în îngrijirea faunei sălbatice au observat joi că leopardul zăpezilor a prezentat tuse şi scurgeri nazale.

Reprezentanții grădinii zoologice au precizat că nu ştie cum s-a infectat leopardul. În ianuarie, grădina zoologică a început să îşi vaccineze animalele cu vaccinuri cu proteine spike, care nu sunt destinate uzului uman. Grădina zoologică a vaccinat câteva maimuţe, după ce gorilele au dat rezultate pozitive la virus. Gorilele şi-au revenit complet.

La grădina zoologică se află lei, tigri, ghepardi, jaguari, lei de munte şi altele, potrivit comunicatului de presă al instituției.

Leopardul zăpezilor pare să îşi revină şi nu prezintă alte simptome, potrivit CNN.

Animalele au intrat în carantină

Acesta îşi împarte habitatul cu un leopard al zăpezilor de sex feminin şi cu doi leopardi Amur. Animalele respective sunt în carantină şi sunt monitorizate îndeaproape.

Nu este prima dată când un leopard al zăpezilor dă rezultate pozitive la coronavirus în SUA. În decembrie, trei leoparzi ai zăpezilor de la grădina zoologică din Louisville au fost confirmate că au fost infectate cu virusul. Aceşti leopardi au prezentat simptome uşoare şi se credea că au fost infectaţi de un membru al personalului asimptomatic.

Potrivit Snow Leopard Trust, în lume sunt doar între 4.000 şi 6.000 de leoparzi de zăpadă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase