Home » Natură » Comportamentul neştiut al urşilor polari. Rezultatele unui studiu recent

Comportamentul neştiut al urşilor polari. Rezultatele unui studiu recent

Comportamentul neştiut al urşilor polari. Rezultatele unui studiu recent
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 11.09.2021

O echipă de cercetători a analizat comportamentul ursului polar după ce s-au ciocnit de mai multe mituri. Legenda spune că ursul polar poate vâna morse cu ajutorul unor instrumente pe care şi le procură din natură.

Mai mulți cercetători din Canada, SUA şi Groenlanda şi-au unit forţele pentru a determina dacă urşii polari se folosesc de instrumente atunci când vânează. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că se întâmplă rar, dar este posibil.

Din relatările istorice şi alte dovezi palpabile, ei au speculat că un urs polar se ascunde într-un punct înalt şi îşi surprinde prada cu un bloc de gheaţă aruncat în cap. Morsele au devenit principala ţintă pentru că sunt animale greoaie.

Urșii polari se confruntă cu dificultăţi mari

Cercetătorii au remarcat relatări independente, dar foarte asemănătoare, despre comportamentul de vânătoare al urşilor polari. Vânătorii inuiţi sunt primii care au descris acestă situaţie inedită acum mai bine de 200 de ani, potrivit Mediafax.

Din cauza schimbărilor climatice, urşii polari se confruntă cu dificultăţi mari de procurare a hranei. Ei au devenit inventivi pentru a se adapta la realităţile mediului dur în care trăiesc. Foca este principala lor pradă, dar, în lipsa ei, morsele sunt o alternativă viabilă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase