Home » Natură » Cântecele păsărilor i-au depășit pe ABBA, Mariah Carey și Michael Bublé în topul muzical australian

Cântecele păsărilor i-au depășit pe ABBA, Mariah Carey și Michael Bublé în topul muzical australian

Publicat: 20.12.2021
Cântecele păsărilor i-au depășit pe ABBA, Mariah Carey și Michael Bublé în topul muzical australian
Sursa foto: Shutterstock

Un album alcătuit în întregime din cântece și ciripituri ale păsărilor australiene pe cale de dispariție a debutat în primele cinci poziții ale topului muzical Aria din această țară.

Songs of Disappearance îi depășește pe cei de la Abba și The Weeknd, dar și pe favoriții de Crăciun Michael Bublé și Mariah Carey.

Creat de BirdLife Australia, albumul cuprinde cântecele păsărilor din 53 dintre cele mai amenințate specii din Australia, relatează BBC.

Unele sunete au necesitat ore întregi de așteptare pentru a înregistra un singur ciripit scurt.

Una din șase păsări australiene este în prezent amenințată

David Stewart, un specialist în înregistrarea sunetelor din fauna sălbatică, a petrecut mai mult de 30 de ani adunând sunetele, adesea rar auzite, ale animalelor sălbatice din Australia. Înregistrările sale au fost folosite pe album.

Când a fost lansat, pe 3 decembrie, a fost lansată o campanie în rețelele de socializare pentru ca albumul să intre în topurile de vânzări de muzică Aria din Australia – și a funcționat. Songs of Disappearance a intrat în istorie, devenind primul album de acest gen care se clasează în top cinci.

Încasările din vânzări vor fi direcționate către proiectele de conservare ale BirdLife Australia.

Una din șase păsări australiene este în prezent amenințată, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Charles Darwin – adică 216 din cele 1.299 de specii. Studiul, care a inclus contribuția a peste 300 de experți în păsări, a constatat că schimbările climatice împing speciile mai aproape de dispariție.

Incendiile masive de tufișuri din 2019 și 2020 au devastat habitatul păsărilor, iar BirdLife Australia estimează că numărul de specii amenințate a crescut cu până la 25%.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult