Home » Natură » Test de cultură generală. Sângele cărui animal este toxic pentru om?

Test de cultură generală. Sângele cărui animal este toxic pentru om?

Publicat: 19.01.2024

Sângele cărui animal este toxic pentru om și cum este posibil, totuși, ca animalul să poată fi în continuare consumat?

Sângele cărui animal este toxic pentru om? Este vorba despre sângele țiparului (anghilei).

Anghilele au un sânge otrăvitor pentru oameni, dar otrava devine inofensivă atunci când este încălzită. Acesta este unul dintre motivele pentru care, spre deosebire de ceilalți pești din sushi, care sunt serviți cruzi, anghila este de obicei gătită, conform Britannica.

Sângele cărui animal este toxic pentru om?

Anghila europeană este un pește cu o singură pereche de înotătoare pectorale mici și cu un corp lung, asemănător unui șarpe.

Ca pești catadromi, anghilele europene își petrec cea mai mare parte a vieții adulte în apă dulce, cum ar fi râuri, pâraie și estuare, înainte de a se întoarce în ocean pentru reproducere și pentru depunerea icrelor. În stadiul de larvă, puii de anghilă plutesc în mare timp de între șapte luni și trei ani.

Curiozități despre țipari

Anghilele europene pot fi întâlnite de la nordul Rusiei și Finlandei și până la coastele Marocului, Egiptului și chiar în Marea Neagră, potrivit National Geographic.

Această specie este nocturnă și ascunsă, preferând să se adăpostească în noroi și sub pietre în timpul zilei. Noaptea, anghilele europene ies pentru a se hrăni cu diverse surse alimentare, în funcție de stadiul lor de viață. Dieta lor poate include alți pești, moluște și crustacee, dar și insecte, viermi și carne putrezită.

Anghilele europene sunt înotătoare puternice, dar au și abilități impresionante de cățărare, ceea ce le permite să navigheze printre obstacole precum barajele în călătoriile lor în amonte. Există chiar rapoarte despre anghile europene care părăsesc complet apa și intră pe câmpuri, unde se hrănesc cu melci și viermi.

Vă recomandăm să citiți și:

Un studiu arată că păianjenii pot contamina cu mercur animalele

Ciorile își comemorează morții printr-un ritual bizar

Iată de ce câinii preferă să asculte vocile femeilor

Langurul auriu, „maimuța din Lumea Veche” care evită oamenii cu orice preț

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase