Home » Natură » Test de cultură generală. Cât aur a fost găsit până acum pe Pământ?

Test de cultură generală. Cât aur a fost găsit până acum pe Pământ?

Publicat: 02.02.2024

Iată o întrebare interesantă cu un răspuns surprinzător: cât aur a fost găsit până acum pe Pământ?

Cât aur a fost găsit până acum pe Pământ? Până în prezent, au fost descoperite aproximativ 244.000 de tone de aur (187.000 de tone produse de-a lungul timpului plus rezervele actuale subterane de 57.000 de tone). Cea mai mare parte a aurului a provenit doar din trei țări: China, Australia și Africa de Sud. Statele Unite s-au clasat pe locul patru în producția de aur în 2016.

Interesant este faptul că tot aurul descoperit până acum ar încăpea într-un cub cu latura de 23 de metri, potrivit USGS.

Cea mai mare parte a aurului fabricat astăzi este folosită în producția de bijuterii, dar aurul este și un metal industrial esențial care îndeplinește funcții critice în computere, echipamente de comunicații, nave spațiale, motoare de avioane cu reacție și în multe alte produse.

Cât aur a fost găsit până acum pe Pământ?

Cea mai mare sursă individuală de aur din istorie a fost Bazinul Witwatersrand din Africa de Sud. Witwatersrand reprezintă aproximativ 30% din totalul aurului extras vreodată. Alte surse majore de aur includ mina extrem de adâncă Mponeng din Africa de Sud, minele Super Pit și Newmont Boddington din Australia, mina Grasberg din Indonezia și minele din Nevada, SUA.

China este în prezent cel mai mare producător de aur din lume, în timp ce Canada, Rusia și Peru sunt, de asemenea, producători importanți.

Deși încă se descoperă mine noi de aur, descoperirile de depozite mari devin din ce în ce mai rare, susțin experții. Ca rezultat, cea mai mare parte a producției de aur provine în prezent din minele mai vechi care sunt în folosință de zeci de ani.

Unde mai poate fi găsit aur?

În timp ce aurul din pământ poate fi greu de cuantificat, pământul nu este singura sursă. Există, de asemenea, aur pe Lună. Cu toate acestea, costurile asociate extragerii și transportului său înapoi pe Pământ sunt semnificativ mai mari decât valoarea aurului.

La fel, există câteva depozite cunoscute de aur în Antarctica care ar putea să nu fie niciodată rentabil de exploatat, din cauza condițiilor meteorologice extreme ale continentului. Aurul este răspândit și pe fundul oceanului, dar și acesta este considerat nerentabil pentru exploatare, punctează BBC.

Un punct forte al aurului este că, spre deosebire de alte resurse neregenerabile precum petrolul, poate fi reciclat. Așadar, nu vom rămâne niciodată fără aur, chiar și atunci când nu-l mai putem dezgropa.

Vă recomandăm să citiți și:

Un rezervor uriaș de apă, descoperit adânc sub scoarța Pământului

Test de cultură generală. Care e cel mai scurt râu din lume?

Test de cultură generală. Care e cel mai izolat loc de pe Pământ?

Test de cultură generală. În ce loc din lume se produc cele mai multe cutremure?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase