Home » Știință » Proiect de anvergură al NASA. Cum va arăta telescopul care va putea privi 13,5 miliarde de ani în trecut spre primele galaxii din Univers – VIDEO

Proiect de anvergură al NASA. Cum va arăta telescopul care va putea privi 13,5 miliarde de ani în trecut spre primele galaxii din Univers – VIDEO

Publicat: 23.04.2015
Proiect de anvergură al NASA. Cum va arăta telescopul care va putea privi 13,5 miliarde de ani în trecut spre primele galaxii din Univers – VIDEO
NASA construieşte cel mai mare telescop din lume. Acesta le va oferi posibilitatea cercetătorilor să "asiste" la evenimente cosmice care au avut loc cu 13,5 miliarde de ani în urmă, deci la doar 220 de milioane de ani după Big Bang.

Numit Telescopul Spaţial James Webb, instrumentul astronomic va fi de 100 de ori mai puternic decât cunoscutul telescop Hubble şi ar putea fi gata în octombrie 2018.

„Webb va căuta primele galaxii din Univers”, explică cercetătorul Mark Clampin care se ocupă de acest proiect. „Vom putea să vedem, cu acest telescop, părţi foarte întunecate ale Universului unde stelele se nasc”, a mai adăugat el.

Telescopul Spaţial James Webb va cuprinde o oglindă cu un diametru de 6,5 metri, de trei ori mai mare decât cea folosită în construcţia lui Hubble, şi va avea o capacitate de 70 de ori mai mare de a atrage lumina. Acesta va include, totodată, patru camere şi spectrometre.

Sursă: YouTube

„Avem senzori şi echipament care ne permite să studiem atmosfera exoplanetelor cu ajutorul spectrometrelor, să înţelegem componenţa acelor atmosfere”, a adăugat Matt Greenhouse, un alt specialist care lucrează la acest proiect. „Putem face un progres major în căutarea vieţii”, a mai adăugat el.

Spre deosebire de Hubble, care şi-a petrecut ultimii 25 de ani orbitând în jurul Pământului, telescopul James Webb se va afla la 1,5 milioane de kilometri de Pământ şi se va învârti alături de el în jurul Soarelui.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase