Home » Stiinta » Este canibalismul soluţia pentru a scăpa de o boală degenerativă a creierului? Descoperirea neaşteptată făcută la un trib din Papua Noua Guinee

Este canibalismul soluţia pentru a scăpa de o boală degenerativă a creierului? Descoperirea neaşteptată făcută la un trib din Papua Noua Guinee

Corina VÂRLAN 06.26.2015
Un nou studiu sugerează că membrii unui trib din Papua Noua Guinee, care obişnuiau să mănânce creier uman, ar fi mai rezistenţi la o boală rară, degenerativă numită Creutzfeldt-Jakob.

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific Nature, a scos la iveală faptul că oamenii dintr-un trib din Papua Noua Guinee, grup cunoscut pentru că la înmormântări consuma creierele propriilor membrii ai familiei, sunt acum rezistenţi la boala Creutzfeldt-Jakob care atacă la rândul ei creierul.

Motivul pentru care oamenii au dezvoltat o rezistenţă la această afecţiune degenerativă este că obiceiul lor de a mânca creier a dus la apariţia unei mari epidemii de Creutzfeldt-Jakob în anii ’50. Afecţiunea apare sporadic, dar se răspândeşte dacă cineva consumă creierul unei persoane bolnave.

FOTO: ancient-origins.net
    
FOTO: ancient-origins.net

Epidemia din anii ’50 a ucis 2% din populaţia tribului în fiecare an în perioada epidemiei.

Noul studiu arată că membrii tribului Fore, care au încetat să mai practice canibalismul la finele anilor ’50, au acum o rezistenţă genetică a Creutzfeldt-Jakob. Aspectul cu adevărat impresionant, spun cercetătorii, este că au descoperit că aceşti oamenii au gene care le permit să fie imuni la orice formă a bolii.

Noua descoperire ar putea să le ofere oamenilor de ştiinţă detalii şi despre alte afecţiuni ale creierului mai comune, precum Parkinson.

Sursă: Huffington Post