Home » Știință » Astronomii susţin că au identificat structuri invizibile în interiorul Căii Lactee. Marile enigme ale Universului pe care le descifrează

Astronomii susţin că au identificat structuri invizibile în interiorul Căii Lactee. Marile enigme ale Universului pe care le descifrează

Astronomii susţin că au identificat structuri invizibile în interiorul Căii Lactee. Marile enigme ale Universului pe care le descifrează
Publicat: 24.01.2016
Deşi nu se cunoaşte cu exactitate structura acestor obiecte, astronomii susţin că ele ar putea fi formate din particule de gaz ce se găsesc în imediata vecinătate a stelelor.

Astronomii CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) susţin că au identificat structuri gigantice invizibile în interiorul Căii Lactee. Aceste obiecte, având o dimensiune similară cu Mişcarea de revoluţie a Pământului (150 de milioane de kilometri), îi pot ajuta pe cercetători să explice apariţia golurilor de materie din Univers.

Structurile au fost identificate de astronomii australieni, cu ajutorul telescopului Compact Array. Deşi, prezenţa obiectelor „invizibile” a mai fost detectată până acum, oamenii de ştiinţă au reuşit de această dată să determine mărimea şi forma structurilor cu o precizie mult mai mare.

Deşi nu se cunoaşte cu exactitate compoziţia acestor obiecte, astronomii susţin că ele ar putea fi formate din particule de gaz ce se găsesc în imediata vecinătate a stelelor. Specialiştii australieni le-au asemănat cu alunele, pentru că sunt formate dintr-un înveliş şi un miez.

„Nu ştim de unde au apărut, cât de vechi sunt sau cât de multe se găsesc în galaxia noastră. Deocamdată, teoriile noastre rămân la stadiul de presupuneri”, susţine cercetătorul Keith Bannister.

Structurile au fost identificate prin observarea efectului de lentilă produs la nivelul galaxiilor aflate la mare depărtare de Calea Lactee. În acest caz, obiectele au fost identificate în timp ce deviau lumina emisă de quasari (obiect cosmic care emite intens radiounde) în interiorul galaxiei PKS 1939-315. Mai mult decât atât, în momentul în care lumina pătrundea prin aceste structuri, ea începea să se distorsioneze.

Oamenii de ştiinţă australieni au stabilit că structurile nou-descoperite se află la o distanţă de aproximativ 3000 de ani-lumină faţă de planeta noastră. Totodată, s-a observat faptul că obiectele se deplasează cu o viteză de până la 50 de kilometri pe secundă, în interiorul mediului interstelar.

Chiar dacă începem să cuantificăm întreaga materie observabilă din Univers, vom fi capabili să obţinem doar 4% din rezultatul total. Drept urmare, în spaţiul cosmic ar trebui să existe şi alte structuri neidentificate până acum, iar obiectele „invizibile” din galaxia noastră ar putea fi acelea.

Sursa: iflscience.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase