Home » Știință » Primul avion propulsat cu ajutorul unor reactoare nucleare portabile – FOTO

Primul avion propulsat cu ajutorul unor reactoare nucleare portabile – FOTO

Publicat: 20.05.2016
Aeronava va putea atinge viteza maximă de Mach 3.
Tehnologiile folosite în domeniul aviaţiei au devenit atât de performante, încât un designer s-a gândit că poate folosi reactoare nucleare portabile pentru a propulsa aeronave. ,,Flash Falcon” este un concept de avion cu reacţie inventat de spaniolul Oscar Viñals. Acesta este recunoscut deja pentru alte două proiecte pe care le-a demarat, cel al aparatului de zbor ,,Sky Whale” şi cel al aeronavei cargo ,,GIGAbay”. 
 
Cea mai recentă creaţie a lui Viñals a fost făcută publică pe site-ul Tuvie. Aici, cei interesaţi vor putea găsi nu numai imagini cu viitorul prototip, ci şi detalii tehnice despre acesta. 
 
 
Foto:tuvie.com
 
Proiectul ,,Flash Falcon” previzionează un viitor în care reactoarele nucleare portabile vor fi folosite pentru propulsia avioanelor. Aceste dispozitive ar urma să pună în mişcare aparatele de zbor cu ajutorul unor ventilatoare foarte puternice şi al unor camere de combustie. 
 
 
Foto:tuvie.com
 
Motoarele avionului vor fi suficient de puternice pentru a permite decolarea şi aterizarea pe verticală şi orizontală. La altitudini de croazieră, aeronava ar putea atinge cu uşurinţă viteze supersonice de până la Mach 3. Capacitatea iniţială de transport a lui Flash Falcon va fi de 250 de pasageri. 
 
 
Foto:tuvie.com
 
Aeronava va fi prevăzută cu un parbriz cu sistem de proiecţie holografic, ale cărui funcţii îi vor permite pilotului să aibă o rază vizuală şi o capacitate de manipulare mult mai bune. Mai mult decât atât, aparatul de zbor va fi echipa cu un sistem de neutralizare a boom-ului produs în timp ce avionul depăşeşte viteza sunetului. 
 
 
     
 
                                             O ecuaţie matematică a ţinut la sol un avion. Ce a descoperit FBI
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase