Home » Știință » După ce au studiat o femeie care nu avea cerebel, cercetătorii au ajuns la o concluzie neaşteptată – VIDEO

După ce au studiat o femeie care nu avea cerebel, cercetătorii au ajuns la o concluzie neaşteptată – VIDEO

După ce au studiat o femeie care nu avea cerebel, cercetătorii au ajuns la o concluzie neaşteptată – VIDEO
Publicat: 24.06.2016
Cercetătorii chinezi au identificat o femeie care nu avea cerebel.

Bărbaţii au creierul mai mare decât femeile, însă asta are legătură cu faptul că întregul lor corp este mai mare decât al femeilor. Se spune că strămoşii noştri aveau creierul mai mare decât îl avem noi acum, însă asta nu-i facea nişte genii. Astfel, nu contează mărimea creierului, ci ceea ce faci cu creierul tău.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce influenţă au dimensiunea şi forma creierului asupra vieţii tale, află că aceste două lucruri nu contează aproape deloc când vine vorba despre buna funcţioare a organului care coordonează întregul nostru corp, potrivit studiilor citate de bbc.com.   

Cercetătorii chinezi au identificat o femeie care nu avea cerebel. Acest lucru nu a împerdicat-o, însă, să aibă o viaţă normală. Se pare că părţile componente ale creierului nostru sunt capabile să preia o multitudine de funcţii, deci faptul că una dintre aceste părţi este mai puţin dezvoltată sau lipseşte, nu înseamnă că suntem mai puţin inteligenţi decât alţii. 

Unul dintre primii oameni al căror caz a fost studiat în laboratoarele de cercetare medicală a fost Phineas Cage, un maistru de cale ferată. Viaţa lui s-a schimbat atunci când o bucăţică de fier din materialele pe care le folosea în munca de zi cu zi i-a perforat craniul şi a ieşit prin partea din spate, trecând direct prin creier. Materialul respectiv a aterizat câţiva metri mai departe, iar oamenii au observat că era murdar de un lichid gras, provenit din ţesutul său cerebral.

Phineas Cage a fost transportat imediat la spital. Medicii au constatat că trauma pe care o suferise îi provocase schimbări de personalitate, făcându-l mai nervos şi mai puţin capabil să-şi controloze impusurile. Astfel, medicii au admis că părţile superioare ale creierului sunt responsabile cu reglarea acestor impulsuri nervoase şi cu stăpânirea emoţiilor. În ciuda acestui fapt, Phineas Cage şi-a revenit şi a trăit o viaţă normală.

Cercetătorii au arătat, pornind de la cazuri de acest gen, că creierul uman este foarte maleabil şi are o putere de regenerare foarte mare, fiind chiar sporită în urma unor accidente.  

Deci, nu contează cât de mare este creierul tău sau dacă este complet, contează cum te foloseşti de el. 

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: Unui şobolan i-a fost implantat cu succes un cerebel artificial

                                             Unde este „sediul” inteligenţei umane?

                                             Alcoolul cauzeaza probleme prenatale

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase