Home » Știință » ”Mătasea Dragonului” va proteja soldaţii americani aflaţi pe câmpurile de luptă. Din ce urmează să fie fabricat noul material – VIDEO

”Mătasea Dragonului” va proteja soldaţii americani aflaţi pe câmpurile de luptă. Din ce urmează să fie fabricat noul material – VIDEO

”Mătasea Dragonului” va proteja soldaţii americani aflaţi pe câmpurile de luptă. Din ce urmează să fie fabricat noul material – VIDEO
Publicat: 07.08.2016
Un kilogram din nou material va costa aproximativ 300 de dolari.

Armata americană a încheiat un contract de 1 milion de dolari cu o companie care urmează să producă materialul cunoscut sub numele de ,,Mătasea Dragnoului”. Acesta va fi realizat din mătase de păianjen şi va înlocui Kevlarul în fabricarea de echipamente de protecţie destinate soldaţilor. 

Materialul va fi produs de compania de bioinginerie Kraig Biocraft. Specialiştii folosesc deja viermi de mătase modificaţi genetic pentru a fabrica un tip special de mătase de păianjen. Aceasta se obţine foarte greu, mai ales datorită faptului că arahnidele nu produc mătase în mod continuu. Cercetătorii au reuşit însă să depăşească această dificultate, fabricând-o cu ajutorul viermilor, care sunt mult mai productivi faţă de păianjeni. 

Noul material va avea o rezistenţă sporită la fricţiune şi la impact, îndeosebi datorită faptului că va avea structura mătasei de păianjen. Din acest motiv, armata americană a apelat la compania Kraig Biocraft, pentru a produce plăci cărora urma să li se testeze eficienţa ca metodă de protecţie a soldaţilor. 

Sursa:youtube.com/NewsBeat Social

În timpul testelor, s-a demonstrat că materialul este mult mai flexibil şi de cel puţin 16 ori mai elastic decât Kevlarul. Cu toate acesta, s-a constatat că produsul folosit la ora actuală de armata americană pentru a-şi proteja militarii este, per total, mai rezistent decât cel fabricat de Kraig Biocraft: 3 gigapascali, în comparaţie cu cei 2 gigapascali din cazul Kevlarului. 

Kraig Biocraft susţine că produsul lor este mult mai eficient din punct de vedere al costurilor faţă de materialele fabricate de alte companii. De exemplu, un kilogram de ,,Mătasea Dragonului” produs de rivalii de la AMSilk costă 137.500 de dolari, pe când o cantitate similară din materialul celor de la Kraig Biocraft costă doar 300 de dolari. 

Specialiştii americani spun că, în cazul în care proiectul lor va fi aprobat, există posibilitatea ca materialul produs de ei să înlocuiască definitiv Kevlarul în producerea de echipamente de protecţie pentru soldaţi. În tot acest timp, Forţele Aeriene Americane pregătesc un material similar, dar care imită anatomia creveţilor. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Lichidul antiglonţ revoluţionează armurile de protecţie ale soldaţilor

                                             Armurile viitorului sunt inspirate de melci

                                             Tricourile antiglonţ ar putea deveni realitate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase