Home » Știință » Descoperire de proporţii! O boală cruntă a lumii moderne ar putea fi vindecată

Descoperire de proporţii! O boală cruntă a lumii moderne ar putea fi vindecată

Descoperire de proporţii! O boală cruntă a lumii moderne ar putea fi vindecată
Publicat: 01.09.2016
Mândri şi optimişti faţă de incredibila descoperire, medicii încearcă să-şi ţină bucuria sub control până când va fi făcută o testare de amploare, care să confirme efectele benefice ale acestui medicament în cazul unui număr semnificativ de persoane.

Un antibiotic care poate reduce complet semnele vizibile ale Alzheimerului de la nivelul creierului a fost descoperit în timpul unei cercetări, scrie Gândul.

Cercetătorii au realizat scanări cerebrale la persoanele care prezentau simptome degenerative la nivelul creierului, semne ale instalării Alzheimerului în timp ce le administrau acestora noul medicament. Pastila se bazează pe o celulă imună prelevată din sângele oamenilor în vârstă, de până la 100 de ani, care nu prezentau simtome ale acestei boli. 

După un an, toate aceste plăci amiloide care conduc la apariţia Alzheimerului au dispărut din creierul celor care au primit cele mai mari doze din antibioticul inovator. De asemenea, potrivit declaraţiilor făcute de oamenii de ştiinţă în revista Nature, nivelul declinului cognitiv s-a diminuat. 

Medicii sunt optimişti şi, dacă rezultatele pozitive vor fi confirmate şi în cadrul unei testări la scară largă, se pare că vom avea, în sfârşit, un tratament pentru o boală tot mai prezentă în ziua de astăzi. 

Medicamentul a avut efect atunci când le-a fost distribuit pacieţilor în trei doze diferite. La scanarea cerebrală, la nivelul creierului pacienţilor nu se mai regăsea nicio regiune colorată cu roşu, adică nicio urmă a plăcilor amiloide. 

„Comparat cu alte studii publicate în trecut, efectul acestui medicament nu are niciun precedent”, a explicat unul dintre cercetători. 

„Dacă aceste teste preliminare vor fi confirmate în studii de mare amploare, medicamentul se poate dovedi a fi o armă importantă în lupta împotriva Alzheimerului”, a concluzionat şi profesorul Eric Reiman, de la Universitatea Arizona, într-un articol în care laudă progresele colegilor săi. 

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase