Home » Știință » Încălzirea climatică afectează deja întreaga viaţă pe Pământ

Încălzirea climatică afectează deja întreaga viaţă pe Pământ

Publicat: 14.11.2016
Potrivit unui nou studiu, încălzirea climatică afectează absolut toate aspectele vieţii pe Pământ, de la genetică până la întregul ecosistem, iar consecinţele sunt extrem de periculoase pentru oameni.

Acest studiu a demonstrat că un procent de 80% din 94 de procese ecologice care asigură normalitatea  ecosistemului marin cu apă dulce, la fel ca şi în cazul celui terestru, au început să fie afectate.

Acest fenomen duce la apariţia bacteriilor dăunătoare şi a focarelor de boli şi afectează randamentul culturii. Cel care a demarat acest studiu, Dr Brett Scheffers de la Universitatea din California, afirmă: „Acum, există o evidenţă clară că şi în urma încălzirii cu aproximativ 1 grad Celsius efectele sunt resimţite. Genetica se schimbă, trăsăturile fizice ale diferitelor specii se schimbă, pentru a putea face faţă schimbărilor climatice, ceea ce denotă că întregul ecosistem este afectat.” Modul în care au avut loc aceste schimbări este destul de uimitor, căci schimbarea climatică a fost lentă.

Însă, studiul punctează şi faptul că aceste schimbări regăsite în natură trebuie să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte poziţia oamenilor faţă de acest fenomen.

Sursa: Science Daily

Citeşte şi:

Caldura va face mai multe victime pana la sfarsitul secolului

Incalzirea globala ne va aduce la pachet cutremure si tsunami

Incalzirea globala, un proces ciclic firesc?

Schimbarea climatului, “maladia” secolului XXI

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase