Home » Știință » Documente NASA, ţinute la secret, dovedesc că ”imposibila tehnologie” EM Drive funcţionează, deşi încalcă a treia lege a lui Newton

Documente NASA, ţinute la secret, dovedesc că ”imposibila tehnologie” EM Drive funcţionează, deşi încalcă a treia lege a lui Newton

Publicat: 20.11.2016
Rezultatele testelor NASA asupra ,,imposibilei tehnologii'' EM Drive au ieşit la iveală, în urma unor scurgeri de informaţii. Acestea demonstrează că sistemul controversat de propulsie funcţionează şi este capabil să genereze forţă de tracţiune impresionată, deşi au fost întâmpinate greşeli.

EM Drive a fost considerat în timpul anului trecut cea mai importantă invenţie deoarece oferea posibilitatea realizării unui sistem de propulsie fără combustibil, care ar putea transporta oameni pe Marte în 70 de zile. Conform legilor fizicii actuale, tehnologia  nu ar trebui să funcţioneze.

EM Drive sfidează a treia lege a lui Newton care afirmă că orice lucru ar trebui să aibă o reacţie opusă şi egală. Aşadar, conform lui Newton, pentru ca un sistem să producă propulsie trebuie să fie împins de ceva, de obicei combustibil pentru rachetă.

Însă EM Drive funcţionează fără combustibil sau propulsor. Acesta funcţionează prin lovirea fotonilor de microunde, înainte şi înapoi, într-o cavitate metalică sub formă conică. Mişcarea din interiorul conului face ca ,,partea ascuţită” a EM Drive să genereze un impuls care propulsează maşinăria în direcţia opusă.

Deşi au avut loc teste şi dezbateri de-a lungul anilor,  maşinăria a rămas controversată  Conform legilor fizicii, noua tehnologie nu ar trebui să funcţioneze, însă aceasta a funcţionat la fiecare test.

Anul trecut, NASA a încercat să dovedească că EM Drive funcţionează. Documentul care atestă testele realizate de aceştia, redactat în 2015, a fost descoperit în urma unor scurgeri de informaţii. Aceasta dovedeşte că mecanismul funcţionează şi generează un impuls foarte puternic.

În lucrare este concluzionat faptul că, după măsurători, EM Drive generează 1,2 millinewtons pe kilowatt în vid.

De asemenea, au afirmat că testele nu au fost concepute pentru a optimiza impulsul lui EM Drive, ci pentru a testa funcţionalitatea acestuia.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase