Home » Știință » Un obiect neidentificat, cu o lăţime de un kilometru, va trece pe lângă Pământ luna viitoare. Savanţii sunt nedumeriţi

Un obiect neidentificat, cu o lăţime de un kilometru, va trece pe lângă Pământ luna viitoare. Savanţii sunt nedumeriţi

Un obiect neidentificat, cu o lăţime de un kilometru, va trece pe lângă Pământ luna viitoare. Savanţii sunt nedumeriţi
Publicat: 10.01.2017
Un obiect misterios va zbura pe deasuprea Pământului luna următoare (februarie 2017). Trăsăturile sale sunt atât de neobişnuite încât cercetătorii de la NASA nu au reuşit să afle despre ce este vorba, relatează IFL Science.

Obiectul denumit 2016 WF9 a fost observat în cadrul proiectului NEOWISE al NASA, pe data de 27 noiembrie 2016. Cercetătorii susţin că ar putea avea cel puţin 1 kilometru lăţime. Cel mai mult se va apropia de Pământ pe 25 februarie, ajungând la o distanţă de 51 de milioane de kilometri. 

Obiectul a provocat confuzie printre cercetătorii de la NASA, deoarece aceştia nu ştiu dacă este vorba despre un asteroid sau o cometă. În general, asteroizii au o compoziţie mult mai pietroasă şi metalică, în timp ce cometele au încompoziţia lor gheaţă, notează IFL Science.

,,2016 WF9 ar putea fi o cometă. Acest obiect ilustrează faptul că limita între asteroid şi cometă este foarte mică,” susţine James Bauer din cadrul NASA. 

Anul trecut, în cadrul proiectului NEOWISE, a fost descoperită o cometă denumită C/2016 U1 care a trecut pe lângă Pământ. Aceasta a putut fi vizibilă de Anul Noul cu ajutorul unui binoclu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase