Home » Știință » Un grup de studenţi doreşte să fabrice bere pe Lună

Un grup de studenţi doreşte să fabrice bere pe Lună

Publicat: 27.01.2017
Înainte ca oamenii să devină o specie interplanetară trebuie să fie siguri că pe alte planete vor avea sursă de hrană şi locuinţe. Însă un grup de studenţii de la Universitatea California din San Diego (UCSD) au realizat un ghid pentru fabricarea berii pe Lună.

,,Echipa Original Gravity” este una dintre cele  25 de echipe care concurează pentru o călătorie către suprafaţa Lunii. Echipa face parte din cele cinci care se află în competiţia pentru premiul Google Lunar XPrize care va lansa un rover de pe Pământ pe 28 decembrie 2017, potrivit Popular Science

Dacă propunerea lor va fi aleasă, echipa de la UCSD va testa posibilitatea creşterii drojdiei pe Lună. Tehnologia lor are două compartimente, într-unul se află mustul de bere obţinut din descompunerea cerealelor şi în al doilea se află drojdia care se hrăneşte cu zaharurile din mustul berii pentru a se produce alcool. Drojdia produce dioxidul de carbon care oferă aciditate berii. 

Credit: Erik Jepsen/UC San Diego Publications

,,Când roverul va ajunge pe Lună cu experimentul nostru, o valvă se va deschide între cele două compartimente, permiţând amestecarea celor două substanţe. Când drojdia îşi va termina treaba se va lăsa la fund şi se va separa de berea fermentată,” afirmă Srivaths Kaylan, student în nanoinginerie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următorul articol: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase