Home » Știință » Au fost descoperiţi compuşi organici pe suprafaţa lui Ceres. Ar putea exista viaţă extraterestră

Au fost descoperiţi compuşi organici pe suprafaţa lui Ceres. Ar putea exista viaţă extraterestră

Au fost descoperiţi compuşi organici pe suprafaţa lui Ceres. Ar putea exista viaţă extraterestră
Publicat: 19.02.2017
Ceres continuă să uimească cercetătorii prin descoperirile de pe suprafaţa acesteia. Cea mai nouă include ultimul component chimic care face posibilă crearea organismelor.

Într-un studiu publicat recent, o echipă internaţională a identificat o zonă bogată în compuşi organici în emisfera nordică a planetei piticie, relatează IFL Science

Regiunea este de circa 1.000 de kilometri pătraţi şi este bogată în compuşi alifatici. Compuşii organici includ metanul şi mai multe tipuri uzuale de hidrocarburi, care sunt consideraţi precursorii aminoacizilor.

De asemenea, compuşii alifatici sunt fragili, deci este exclusă posibilitatea ca aceştia să fi venit din altă parte. Această idee este întărită de faptul că, dacă nu ar fi fost autohtoni, distribuţia compuşilor pe suprafaţa lui Ceres era alta.

Maria Chiara De Sanctis, savantul care a condus acest studiu, a menţionat că „este pentru prima oară când indiciile acestea au fost observate atât de clar pe un asteroid sau pe un alt corp fără atmosferă”.

Claritatea aceasta survine în urma VIRMS, un spectrometru cu infraroşu de mare precizie al sondei Dawn a NASA. 

Înainte s-a mai descoperit că Ceres este bogată în amoniac, carbonaţi, săruri şi apă solidă. Prezenţa combinată a acestor chimicale, împreună cu compuşii chimici recent descoperiţi, sugerează că planeta pitică formează un mediu favorabil pentru procesele chimice prebiotice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

În emisfera nordică a planetei pitice Ceres ar putea exista apă. Descoperiri incredibile privind istoricul corpului ceresc

Detaliul inexplicabil fotografiat de sonda Dawn pe planeta pitică Ceres

Misterul de pe Ceres. Fotografia surprinsă de sonda spaţială Dawn îi lasă fără explicaţii pe savanţi – VIDEO

Cercetătorii au dezlegat un alt mister al planetei Ceres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase