Home » Știință » Un tratament împotriva Alzheimerului are rezultate pozitive în teste şi este extrem de promiţător

Un tratament împotriva Alzheimerului are rezultate pozitive în teste şi este extrem de promiţător

Publicat: 07.04.2017
Un tratament împotriva Alzheimerului are rezultate pozitive în teste şi este extrem de promiţător
Un studiu al unei echipe de cercetători australieni care început în 2015 şi continuă şi astăzi a prespus utilizarea ultrasunetelor pentru a inversa simptomele bolii Alzheimer la şoareci. Recent, noua etapă a studiului a descoperit că o combinare între ultrasunete şi imunoterapie duce la o mai mare eficienţă a tratamentului.

Acest tratament ajută corpul de a scăpa de depozitele de proteine toxice responsabile pentru boală, precizează Science Alert.

Cercetătorii de la Queensland Brain Institute (QBI) din Australia au reuşit să reducă efectele toxice ale proteinelor tau şi a beta-amyloid care sunt responsabile pentru apariţia condiţiei.

Singura problemă pe care o întâmpină cercetătorii este aceea că anticorpii nu pot ajunge la proteina tau într-un mod eficient întrucât trebuie să treacă de o membrană care separă sângele de ţesutul cerebral. Aici poate interveni metoda cu ultrasunete care ar slăbi temporar bariera dintre sânge şi ţesut cerebral.

Experimentele pe şoareci au fost pozitive. Cercetătorii au injectat şoarecii cu anticorpi în timp ce „deschideau” bariera cu ajutorul ultrasunetelor, observând că există un flux mai mare de anticorpi care ajung la proteinele toxice, arătând de asemenea o ameliorare a simptomelor.

Mai este totuşi un pas important – replicarea acestor teste pe oameni. Există însă speranţă că deschiderea acestei bariere sânge-creier va ajuta în elaborarea altor tratamente ale diferitelor condiţii neurologice precum boala Parkinson.

Acest studiu a fost publicat în revista de specialitate Brain.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Noul tratamentul care inversează efectele bolii Alzheimer

Descoperire extrem de importantă. Ce ar putea declanşa în realitate Alzheimer-ul

De ce nu îşi mai recunosc bolnavii de alzheimer apropiaţii?

S-a descoperit cauza bolii Alzheimer. Tratamentele se concentrau până acum pe altă anomalie din creier – VIDEO