După analizarea a 12 milioane de femei, s-a descoperit că un singur pahar de vin pe zi poate creşte riscul apariţiei cancerului mamar. Iată ce alimente trebuie consumate pentru prevenirea bolii

25 05. 2017, 00:00

În cadrul raportului au fost analizate 119 studii ce includ informaţii despre 12 milioane de femei,  dintre care 260.000 având cancer mamar. Studiul prezintă o legătură puternică între consumul de alcool şi creşterea risului apariţiei camcerului mamar după instalarea menopauzei, informează Science Daily. 

Femeile care realizează exerciţii fizice cu rigoare au prezentat un risc mai scăzut cu 17 procente de dezvoltare a afecţiunii. Iar exerciţiile fizice moderate scad riscul apariţiei cancerului mamar cu 13%. 

Un alt factor care poate influenţa apariţia bolii este dieta. Printre alimentele care au dovedit că scad riscul apariţiei cancerului mamar se numără legumele fără amidon, lactatele şi mâncărurile care conţin carotenoide, precum roşiile. 

Alţi factori care pot duce la apariţia bolii sunt vârsta înaintată, apariţia menstruaţiei precoce şi un istoric al bolii în cadrul familiei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Semnele aluniţelor pentru care trebuie să te prezinţi imediat la medic
 
Nu toate bolile dor. Afecţiunea fără simptome clare care omoară peste 1.000 de românce anual
 
Fertilitatea bolnavilor de cancer ar putea fi salvată cu ajutorul unei proceduri CONTROVERSATE: transplantarea testiculelor în zona gâtului
 
O substanţă din laptele matern ar putea vindeca cancerul. Cum acţionează în contact cu celulele tumorale