Prima pagină Stiinta

A fost testat un nou mod de vaccinare preventivă împotriva SIDA care poate duce la eliminarea bolii. Va putea fi administrat oamenilor din 2018

Alexandru Voiculescu 06.22.2017 | ● Vizualizări: 2766
Credit: La Jolla Institute for Allergy and Immunology     + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu recent demonstrează că optimizarea modului şi sincronizării vaccinării este crucială pentru inducerea unui răspuns imunitar împotriva HIV, conform modelului preclinic elaborat de cercetători.

De multe decenii, HIV a reuşit să facă faţă eforturilor susţinute ale savanţilor de a crea un vaccin eficient care să-l prevină, dar cercetătorii de la The Scripps Research Institute (TSRI) şi de la La Jolla Institute for Allergy and Immunology (LJI) se îndreaptă către un tratament care să elimine boala, scrie Science Daily.

Mai mult ca alţi factori, administrarea unui vaccin experimental subcutanat şi creşterea intervalelor de timp între imunizări au îmbunătăţit eficacitatea acestuia. Metoda a fost eficientă şi în cazul neutralizării anticorpilor - un element esenţial în eficienţa imunităţii care ajută la eliminarea virusurilor înainte ca acestea să pătrundă mai mult în organism. Pâna la acest studiu, procesul a fost dificil de generat în cazul HIV.

Dennis R. Burton de la TSRI şi autorul acestui studiu a precizat că „vaccinurile cu care am lucrat sunt probabil cele mai promiţătoare prototipuri, iar unul dintre ele va fi aplicat pe oameni în 2018”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

După zeci de ani de căutări a fost identificată originea virusului HIV

Virusul HIV poate fi combătut datorită unui anticorp care se află în organismul uman

Descoperire remarcabilă: o bacterie din vagin neutralizează efectul tratamentului împotriva HIV la femei

Regele unui mic stat din Africa are 15 soţii, dar ţara are cel mai mare procent de adulţi bolnavi de SIDA

Tag-uri: sida | hiv | vaccinare | boala | virus