Home » Știință » După două lansări eşuate, Space X reuşeşte să transporte în spaţiu o încărcătură masivă-VIDEO

După două lansări eşuate, Space X reuşeşte să transporte în spaţiu o încărcătură masivă-VIDEO

Publicat: 07.07.2017
După două lansări eşuate, Space X reuşeşte să transporte în spaţiu o încărcătură masivă-VIDEO
O rachetă Falcon 9 deţinută de compania Space X a fost lansată miercuri (6 iulie) din Centrul Spaţial Kennedy din Florida deţinut de NASA. În cadrul misiunii, racheta a amplasat pe orbită un satelit de comunicaţii masiv.

După două încercări de lansare eşuate, experţii au reuşit miercuri să lanseze racheta Falcon 9 de pe platforma 39A din Florida, informează Space Flight Now. 

La doar trei minute de la decolare, cele nouă motoare amplasate în prima treaptă a rachetei s-au oprit, propulsorul a fost ejectat cu ajutorul unui sistem pneumatic, acesta ajungând în Oceanul Atlantic. Misiunea ce a avut loc miercuri reprezintă a treia lansare pentru Space X în doar 12 zile, la bordul rachetei s-a aflat un satelit de comunicaţii Boeing Intelsat 35e, ce a fost amplasat pe o orbită de 36.000 de kilometri deasuprea ecuatorului. 

Racheta a avut o greutate de 6.761 kg în momentul lansării, fiind cea mai masivă încărcătură pe care o rachetă Space X a transportat-o în spaţiu. În cadrul acestei lansări, prima treaptă a rachetei nu a mai fost recuperată precum în misiunile anterioare, deoarece racheta nu a fost echipată cu membre de aterizare şi elici pentru aterizare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase