Home » Știință » Visul va deveni realitate. NASA va trimite oameni pe Marte

Visul va deveni realitate. NASA va trimite oameni pe Marte

Visul va deveni realitate. NASA va trimite oameni pe Marte
Publicat: 06.05.2017
NASA este pregătită de a îndeplini visul omenirii de a trimite oameni pe Marte, dezvăluind un plan în cinci etape pentru a ajunge pe Planeta Roşie. Totuşi, există multe provocări, de la bugetul redus la, desigur, explorarea unui spaţiu necunoscut pentru ştiinţă.

După decenii de cercetări şi descoperiri ştiinţifice, cei de la NASA afirmă că sunt pregătiţi pentru a avea o misiune umană pe Marte, scrie Futurism.

În luna martie a acestui an, Donald Trump a emis un mandat pentru NASA: trimiterea oamenilor pe planeta vecină până în 2033. La o săptămână după anunţul preşedintelui, NASA a răspuns cu cel mai detaliat plan din câte au existat vreodată pentru o misiune pe Marte, unde se descriu cele cele cinci faze ale proiectului.

În momentul de faţă, suntem în faza 0, care presupune efectuarea de teste pe Staţia Spaţială Internaţională şi elaborarea parteneriatelor cu companii private. 

Faza I va începe în 2018 şi se va termina în 2025 şi va include lansarea şi testarea a şase rachete de tip SLS. Aceste rachete vor furniza componente pentru DSG (Deep Space Gateway), o nouă staţie spaţială care va fi construită în apropierea Lunii pentru a ajuta astronauţii în drumul lor către Marte.

Faza II presupune lansarea transportului DST (Deep Space Transport) spre staţia Lunii în anul 2027, iar în 2028 şi/sau 2029, astronauţii vor locui în acest transport pentru mai bine de 400 de zile.

În 2030, faza III va avea în vedere reaprovizionarea DST şi a echipajului cu ajutorul unei rachete SLS.

Faza IV, desigur, va însemna călătoria în sine pe Planeta Roşie care va avea loc în anul 2033.

Cea mai evidentă dificultate a Agenţiei Spaţiale Americane este bugetul redus, fiind doar 0,5% din bugetul total al Statelor Unite. Ca o comparaţie, bugetul era mai mult de 4% în timpul misiunilor Apollo.

O altă problemă va fi sănătatea astronauţilor, care vor trăi un timp îndelungat în izolare, fără nicio posibilitate de întoarcere în cazul unei urgenţe, odată ce părăsesc staţia spaţială lunară.

De asemenea, NASA este în competiţie cu două firme private, anume Boeing şi SpaceX, care speră să ajungă primele pe Marte, cu SpaceX propunându-şi chiar să ajungă pe planeta vecină în anul 2022.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Compania SpaceX caută deja un loc de amartizare pentru următoarea misiune pe planeta roşie

Astronauţii vor avea parte de un mic dejun special

Românul acuzat pentru prăbuşirea sondei Schiaparelli pe Marte. ”Testarea paraşutei de coborâre a fost încredinţată ARCA, aceasta funcţionând în parametri normali”. Reacţia ESA

Timp de un an aceşti oameni au trăit fără aer curat, mâncare proaspătă sau intimitate. Experiment inedit al NASA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase