Home » Știință » La cinci luni de la dezastru, SpaceX a reuşit să lanseze o rachetă cu succes

La cinci luni de la dezastru, SpaceX a reuşit să lanseze o rachetă cu succes

Publicat: 17.01.2017
SpaceX a lansat cu succes prima rachetă în aproape cinci luni de absenţă, în urma accidentului din septembrie anul trecut.

Pe 14 ianuarie, compania SpaceX a lansat prima rachetă după o pauză de aproape cinci luni. Această pauză a apărut din cauza dezastrului de la 1 septembrie în care o rachetă a explodat în timpul lansării. De atunci, compania a lansat o investigaţie pentru a vedea ce nu a mers în cazul acelei rachete, descoperindu-se că era din cauza unui container cu heliu explodând în interiorul tancului cu oxigen lichid al rachetei. Cu aceste informaţii, SpaceX a putut reproiecta aceste containere.

O particularitate a rachetelor Falcon 9 folosite de SpaceX este că pot fi reutilizate, ceea ce salvează circa 62 de milioane de dolari la fiecare lansare. Acesta a fost cazul şi rachetei lansate pe 14 ianuarie şi a avut ca scop desfăşurarea a zece sateliţi pentru compania Iridium.

În gif-ul de mai jos se observă aterizarea, pe o platformă din Oceanul Pacific, a primei părţi reutilizabile a ultimei rachete lansate de SpaceX:

SpaceXLanding

Credit: Science Alert

Pe viitor, SpaceX are în vedere lansarea a nu mai puţin de 27 de rachete doar în 2017, urmând ca în 2018 să înceapă misiunile pentru Marte.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost stabilită cauza care a dus la distrugerea rachetei Falcon a companiei SpaceX – VIDEO

Cât ar trebui să plătească SpaceX pentru distrugerea satelitului Facebook

Ce a dus la explozia rachetei Falcon 9 a SpaceX care a distrus satelitul Facebook în valoare de 200 de milioane de dolari

Avertismentul lui Elon Musk, fondatorul SpaceX: ”Faceţi asta înainte de Al Treilea Război Mondial”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase