După două lansări eşuate, Space X reuşeşte să transporte în spaţiu o încărcătură masivă-VIDEO

07 07. 2017, 09:08

După două încercări de lansare eşuate, experţii au reuşit miercuri să lanseze racheta Falcon 9 de pe platforma 39A din Florida, informează Space Flight Now. 

La doar trei minute de la decolare, cele nouă motoare amplasate în prima treaptă a rachetei s-au oprit, propulsorul a fost ejectat cu ajutorul unui sistem pneumatic, acesta ajungând în Oceanul Atlantic. Misiunea ce a avut loc miercuri reprezintă a treia lansare pentru Space X în doar 12 zile, la bordul rachetei s-a aflat un satelit de comunicaţii Boeing Intelsat 35e, ce a fost amplasat pe o orbită de 36.000 de kilometri deasuprea ecuatorului. 

Racheta a avut o greutate de 6.761 kg în momentul lansării, fiind cea mai masivă încărcătură pe care o rachetă Space X a transportat-o în spaţiu. În cadrul acestei lansări, prima treaptă a rachetei nu a mai fost recuperată precum în misiunile anterioare, deoarece racheta nu a fost echipată cu membre de aterizare şi elici pentru aterizare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Elon Musk: Peste doar patru luni vom lansa cea mai puternică rachetă din lume care în viitor va trimite oameni pe Lună
 
Europa ţinteşte spre transportul viitorului: un hyperloop va lega Amsterdam de Paris în 2021 – VIDEO
 
Ce se poate întâmpla după ce Trump retrage Statele Unite din Acordul de la Paris. Avertismentului lui Elon Musk către preşedintele american
 
Visul va deveni realitate. NASA va trimite oameni pe Marte