Home » Știință » VIDEO. Staţia Spaţială Internaţională are acum un robot extrem de adorabil, care în acelaşi timp se poate dovedi foarte util

VIDEO. Staţia Spaţială Internaţională are acum un robot extrem de adorabil, care în acelaşi timp se poate dovedi foarte util

VIDEO. Staţia Spaţială Internaţională are acum un robot extrem de adorabil, care în acelaşi timp se poate dovedi foarte util
Publicat: 19.07.2017
Savanţii de la Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) au proiectat Int-Ball, care este un tovarăş al astronauţilor ai Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Int-Ball a ajuns la bordul ISS cu ajutorul unei nave spaţiale cargo a SpaceX luna trecută, scrie Science Alert.

Primele teste ale mingii plutitoare au decurs conform planului, în urma cărora JAXA a publicat un clip video care poate fi urmărit mai jos.

Conform JAXA, Int-Ball se poate mişca autonom în spaţiu şi poate fi controlată de la distanţă chiar de cercetătorii de pe Pământ, care pot transmite informaţiile înapoi astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Aparatul mare un diametru de doar 15 centimetri şi o greutate de un kilogram, fiind fabricată în cea mai mare parte cu ajutorul printării 3D.

Pe toată suprafaţa sferei sunt plasate 12 elice care o ajută la deplasare.

În ceea ce priveşte partea practică, Int-Ball poate avea funcţiile unei drone. Ajută la monitorizarea internă şi externă a ISS, operarea echipamentului şi efectuarea reparaţiilor şi mentenanţei staţiei. Deocamdată însă, această dronă se va rezuma la operare video, dar Int-Ball reprezintă un pas important pentru utilizarea dronelor în spaţiu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Imaginea UIMITOARE cu Staţia Spaţială Internaţională făcută publică de NASA

NASA transmite în timp real imagini cu Pământul de pe Staţia Spaţială Internaţională

Bat Bot-ul, drona ultrauşoară care imită zborul liliacului. Va avea un rol uriaş la calamităţi naturale

Un bărbat şi-a trimis drona să-i aducă mâncare de la KFC. Imaginile au devenit virale pe Facebook

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase